Lapti on esimerkki pk-yritysten rynnistyksestä rakennusalalla

Lapti on kasvanut viime vuodet 30-40 prosentin vauhtia.

Lapti on kasvanut viime vuodet 30-40 prosentin vauhtia.

Tänä vuonnakin kasvu ylittää toimitusjohtaja Timo Pekkarisen mukaan 30 prosenttia ja liikevaihto puhkaisee 150 miljoonan euron rajan. Ensi vuoden kasvun ennakoidaan jatkuvan suurin piirtein samanlaisena.

Timo PekkarinenLapti on esimerkki siitä, miten pk-yritysten tulo on mullistanut rakennusalan yrityskenttää viime aikoina. Lue asiaa koskeva Rakennuslehden juttu tästä.

Oulussa pääpaikkaansa pitävällä Laptilla on toimistot myös Vantaalla, Tampereella, Kuopiossa ja uutena alueena Jyväskylässä. Asuntorakentaminen keskittyy näiden kaupunkien ympäristöön, mutta hoivakohteita Lapti urakoi ympäri Suomea.

Liikevaihto jakautuu suurin piirtein puoliksi asuntogryndauksen ja hoivakohteiden urakoinnin kesken. Myös asuntourakointia on hieman mukana.

”Vaikka liikevaihdosta tulee 40-45 prosenttia Etelä-Suomesta, isojen vetäytyminen on tuonut selvästi tilaa muualla Suomessa meidän kokoiselle toimijalle. Olemme saaneet rekrytoitua hyviä ihmisiä ja myös Kuopion kaltaiset maakuntakeskukset kasvavat”, Pekkarinen sanoo.

Kova kisa hyvistä työmaan vetäjistä

Pääkaupunkiseudulla on Pekkarisen mukaan ankara pula hyvistä työmaan vetäjistä. Heistä tapellaan liiankin rajusti ja henkilöstöpula on kasvun este lähes kaikilla toimijoilla. Palkoissa se ei ole vielä varsinaisesti näkynyt, vaikka rahalla houkuttelijoitakin on.

Asuntotontteja Laptilla on 2-3 vuoden tarpeisiin, ja niitä hankitaan koko aika lisää.

”Tontit eivät ole kasvun este, jos muuten on mahdollista kasvaa”, Pekkarinen sanoo.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Lapti on esimerkki pk-yritysten rynnistyksestä rakennusalalla”

Vastaa