Muutoksia vanhojen ja vammaisten asuntokorjausten tukemiseen

Hallitus antoi eduskunnalle 15.9.2016 esityksen asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuslaiksi.

Hallitus antoi eduskunnalle 15.9.2016 esityksen asuinrakennusten ja asuntojen korjausavustuslaiksi.

Samalla kumottaisiin nykyinen laki asuntojen korjaus-, energia- ja terveyshaitta-avustuksista.

Uuden lain mukaisilla avustuksilla edistettäisiin asuinrakennusten esteettömyyttä ja parannettaisiin iäkkäiden ja vammaisten henkilöiden mahdollisuuksia asua kotona. Avustukset myöntäisi jatkossa Ara, mikä vähentäisi kuntien tehtäviä.

Lakiesityksessä Aran ja kunnan välistä tehtävänjakoa on selkeytetty lausuntopalautteen perusteella siirtämällä valtionapuviranomaisen tehtävät lausuntoversiossa esitettyä laajemmin Aralle.

Toisin kuin lausuntovaiheessa esitettiin, iäkkään ja vammaisen henkilön asunnon korjausavustuksen enimmäisosuus säilyisi porrastettuna. Korotettu enimmäisosuus säilyisi nykyisellään eli 70 prosentissa ja pääsääntöinen enimmäisosuus nousisi 40 prosentista 50 prosenttiin.

Pääsääntöisen enimmäisosuuden nosto helpottaa pienituloisen ja vähävaraisen iäkkään ja vammaisen henkilön selviytymistä korjauskustannusten omavastuuosuudesta, ja parantaa siten heidän mahdollisuuksiaan tehdä kotona asumisen kannalta välttämättömät korjaukset.

Uudistus selkeyttäisi lainsäädäntöä ja purkaisi säännöksiä, jotka eivät ole enää ajankohtaisia tai tarkoituksenmukaisia. Näin sääntelyn määrä vähenisi hallitusohjelman tavoitteen mukaisesti.

Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2017.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Muutoksia vanhojen ja vammaisten asuntokorjausten tukemiseen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi