Olympiastadionin urakkatarjoukset liian kalliita

Rakennuslehden tietojen mukaan Helsingin Olympiastadionin rakennuttajan HKR Rakennuttajan saamat tarjoukset olivat kaikki liian korkeita.

Havainnekuva uudistetusta Olympiastadionista.

Projektinjohtourakkana toteutettavan korjaushankkeen tarjouskilpailuun osallistui yhteensä viisi urakoitsijaa eli Lemminkäinen, Skanska, NCC ja SRV. YIT vetäytyi pois kesken tarjouskilpailun.

Rakennuslehden useista lähteistä saatujen tietojen mukaan hankintaprosessi on kesken eikä päätöstä mihinkään suuntaan ole tehty.

Korjaushankkeen projektijohtaja Aulis Toivonen HKR Rakennuttajista tai Stadion-säätiön toimitusjohtaja Maija Innanen eivät kommentoineet Rakennuslehdelle mitään hankintalakiin vedoten.

Lemminkäinen on hankkeen päätoteuttaja joulukuuhun asti. Se aloitti työt tämän vuoden maaliskuussa maarakennus- ja louhintaurakalla. Sen arvo on noin 16,7 miljoonaa euroa, ja työt kestävät 18 kuukautta. Työt sisältävät maarakennustöitä, avolouhintaa ja erilaisia purku- ja tuentatöitä historiallisessa ympäristössä.

Karsintalistaus tekeillä?

Peruskorjauksessa stadionin toiminnallisuus paranee tuntuvasti. Esimerkiksi maan alle rakennetaan erilaisia logistiikka-, tekniikka- ja huoltotiloja sekä harjoitustiloja.

Hankkeessa peruskorjataan A-katsomon katos ja katetaan pohjois- ja eteläkaarteiden katsomot.

Myös juoksurata palautetaan normaaliksi loivakaarteiseksi juoksuradaksi. Se edellyttää kentän siirtämistä, muutoksia katsomorakenteissa ja kentän lämmitysjärjestelmän uusimista.

Tekniikkatunnelin rakentaminen kentän alle poikkeaa hankkeen tarveselvityksessä esitetystä ratkaisusta. Se louhitaan juoksuratojen alle. Kustannuksia lisäävät myös olemassa olevista kulkureiteistä eriytetyt poistumistiet.

Olympiastadionin perusparannushankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 209 miljoonaa euroa. Kaupungin ja valtion yhteistyösopimuksen mukaan kumpikin osallistuu hankkeen kustannuksiin yhtä suurella osuudella.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Olympiastadionin urakkatarjoukset liian kalliita”

Jätä kommentti