Kokeile kuukausi maksutta

Skanskan Tuomas Särkilahti kiistää lahjussyytteet

Skanskan johto kiistää HOK-Elannon juttuun liittyvät lahjussyytteet.

Skanskan johto kiistää HOK-Elannon juttuun liittyvät lahjussyytteet.

Skanskan toimitusjohtajaa Tuomas Särkilahtea epäillään lahjomisesta elinkeinotoiminnassa. Lahjusepäilyn taustalla ovat muun muassa HOK-Elannon entisen kiinteistöjohtajan saamat urheilusponsorointirahat

Ylen tietojen mukaan Keskusrikospoliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan, jossa on käsitelty Särkilahden roolia tapauksessa.

Epäiltynä on myös toinen Skanskan Suomen-toimintojen ylimpään johtoon kuuluva henkilö.

Särkilahti kiistää lahjussyytöksen. Hän nauttii edelleen Skanskan luottamusta.

”Molemmat henkilöt ovat antaneet selityksen siitä osasta asiaan liittyvää tutkintaa, johon he kytkeytyvät. Heillä on yhtiön luottamus ja he jatkavat tehtävissään”, Skanska Oy:n hallituksen puheenjohtaja ja Skanska AB:n johtoryhmän jäsen Anders Danielsson sanoo Skanskan tiedotteessa.

Asiaan liittyvä tutkinta on ollut laaja, ja siinä on ollut mukana monia yrityksiä ja henkilöitä. Kokonaisuuden yhdellä haaralla on kytkös Skanskaan ja edellä mainittuihin henkilöihin. Todennäköisesti kestää useita vuosia ennen kuin asia on täysin selvitetty ja käsitelty.

Skanskalla on selvät eettiset periaatteet ja nollatoleranssi eettisiä rikkeitä kohtaan. Skanska on tehnyt aktiivista yhteistyötä poliisin kanssa tutkinnan aloittamisesta lähtien. Lisäksi Skanska on suorittanut asiassa oman sisäisen tutkintansa.

HOK-Elanto-oikeusjutun taustoista on kerrottu tarkemmin Rakentamisen mustassa kirjassa.

 

 

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 6 kertaa

6 vastausta artikkeliin “Skanskan Tuomas Särkilahti kiistää lahjussyytteet”

 1. Miten tulee mieleen Norjan hiihtomaajoukkue lukiessa tätä ?

 2. Syyllisiä tai ei, mutta Skanskan tiedottaminen on ollut ihan farssi. Meillä on nollatoleranssi. Meillä on nollalahjapolitiikka. Skanskan palveluksessa olevia ei epäillä rikoksesta. Olemme suorittaneet oman sisäisen tutkintamme. Emme voi antaa lisätietoja. Olemme odottavalla kannalla sen suhteen, millainen kokonaisuus on kyseessä. Meillä on täysi luottamus.

 3. Epäiltynä on myös toinen Skanskan Suomen-toimintojen ylimpään johtoon kuuluva henkilö

  Kukahan tämä on ?

 4. Jaaha vai että Skanska.

  ”Pikkuisen olit kallis kun toi sun kilpailijasi sitten pistäytyi tässä ihan paikan päällä ja kovasti halusi vielä hieman tarkistella tarjoamisiaan ja hintojaan”. ”Ne on katsopas sitten nuo työpäälliköt jotka loppujen lopuksi päättää”.
  EIkä nämä sanomiset liity talojen rakentamiseen!

 5. Pahalta näyttää jos on tarvinnyt antaa selitys. Selvitys kuulostaa ammattitaitoisemmalta ja puhtoisemmalta.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat