Talous Rakennustuote Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakentamisen vahva veto pönkittää myös teräskauppaa

Pitkälti rakentamisen vauhdittumisen ansiosta Teknisen Kaupan Liiton teräspalvelujaoston jäsenyritysten myynti kehittyi vuoden yhdeksänä ensimmäisenä kuukautena lähes viisi prosenttia. Erityisen hyvin on käynyt betoniteräksen kauppa.

Finanssikriisin jälkeen teräksen kysyntä on pysytellyt Suomessa vaatimattomana verrattuna aikaan ennen finanssikriisiä. Tämän takana on ollut pitkään matalalla tasolla pysynyt tuotannollinen toiminta. Nyt rakentamisen vahva veto on siis jälleen lisännyt teräskauppaa.

Rakentamisen positiivinen vaikutus teräs- ja metallikauppaan oli vahvimmillaan toisella vuosineljänneksellä. Kolmas neljännes jäi myyntimäärissä edellisvuoden tasolle. Yhdeksän kuukauden osalta terästen ja metallien myyntimäärän kehitys on kuitenkin lähes kymmenen prosenttia.

”Niin teräksen kysynnässä kuin talouden sykleissäkin näyttää viime aikoina toteutuneen vanha sanonta seitsemästä hyvästä ja seitsemästä huonosta vuodesta. Kysyntä ei korreloi enää suoraan teollisuustuotannon aktiivisuuteen, koska eri toimialat kehittyvät kovin epätasaisesti. Sen lisäksi teräksen kysynnässä on tapahtunut voimakas rakenteellinen muutos, kun Suomeen tuodaan enemmän valmiita teräsrakenteita”, Teräspalvelujaoston puheenjohtaja, BE Groupin toimitusjohtaja Lasse Levola taustoittaa myynnin kehitystä.

Teknisen Kaupan Liiton teräspalvelujaoston jäsenyritykset edustavat teräksen maahantuojia ja myyjiä. Ne käsittelevät ja toimittavat terästä monenmuotoisena asiakkailleen. Teräksen merkittävimmät käyttäjät ovat konepaja- ja rakennusteollisuus.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia