Helsingin ensimmäinen passiivitason puukerrostalohanke valmistui Honkasuolle

Honkasuolle rakennetun Helsingin ensimmäisen passiivitason puukerrostalon asukkaat muuttivat uusiin koteihinsa joulukuun puolivälissä.

TA-Asumisoikeuden kohteessa on 58 asumisoikeusasuntoa. Nyt rakennetut puukerrostaloasunnot saavat naapurikseen Saton sisarhankkeen, jonka vapaarahoitteiset vuokra-asunnot valmistuvat helmikuussa 2017.

Honkasuon ensimmäiset puukerrostalot on suunnitellut Vuorelma Arkkitehdit ja rakentaa Rakennusliike Reponen.

”Honkasuon uudella asuinalueella kaupunki sparraa asuntorakentajia kohti ilmastoviisaita ratkaisuja”, projektinjohtaja Kimmo Kuisma kaupunginkansliasta toteaa.

Nyt valmistuneen sekä rakenteilla olevan puukerrostalon hiilijalanjälki on pieni, ja talot ovat hyvin energiatehokkaita. Taloissa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa, kun osa kiinteistösähköstä tuotetaan aurinkopaneeleilla.

Energiakulutuslaskelmien mukaan Honkasuon puukerrostalojen suunnitteluratkaisut täyttävät VTT:n passiivitalovaatimukset. Näiden vaatimusten mukaan suomalaisen passiivitalon kriteerit etelärannikolla ovat:

 • lämmitysenergiantarve ≤ 20 kWh/(m²a)
 • kokonaisprimäärienergiantarve ≤ 130 kWh/(m²a)
 • ilmavuotoluku n50 ≤ 0.6 1/h

Honkasuon puinen kaupunkikylä on Helsingin suurin uusi puurakentamisalue Malminkartanon pohjoispuolella. Asuntorakentaminen on alueella käynnissä seitsemällä pientalo- ja kerrostalotontilla. Honkasuolle rakennetaan asuntoja kaikkiaan yli 2000 asukkaalle, ja työt jatkuvat pitkälle 2020-luvulle.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Helsingin ensimmäinen passiivitason puukerrostalohanke valmistui Honkasuolle”

 1. Asukkaiden kannattaa ottaa huomioon mitä kyseisen rakentajan ja sprinkleritoimittajan edellisessä yhteishankkeessa kivistön puukerrostalossa on tapahtunut vesivahinkojen osalta. Rakennuslehdestä löytyy artikkeli asiasta(sen lisäksi kannattaa tutustua kommentteihin).

 2. Tässä nyt on nyt on kysymys siitä, miten vastaavissa tapauksissa kannetaan vastuuta ja miten asukkaiden oikeusturva tilanteessa toteutuu. Mikäli vanhat ennusmerkit pitävät paikkaansa ja kuten Kivistön puukerrostalossa tapahtui, niin vastuuta ei tule kantamaan kukaan.

  1. Juuri aloin miettimään samaa.

   Oleellistahan tässä EI ole se, onko kyseessä puutalo vai puutarhavaja.

   Ensinnä tulee mieleen, onko lainsäädännössä joku porsaanreikä – vai eikö lainsäädäntöä noudateta?

 3. Juurikin näin. Niin kauan kun samantyyppiset asiat ovat avoinna, on kuluttajan vaikeampaa perustella itselleen asumista vastaavissa kohteissa.

Vastaa