Talous Infra Uutiset Juho Jokinen / HS Yksi kommentti

Helsinki tilasi yli 150 miljoonalla eurolla raitiovaunuja Kainuusta

Helsingin kaupungin liikennelaitos (HKL) ja junakaluston valmistaja Transtech Oy allekirjoittivat keskiviikkona aiesopimuksen kaikkiaan 49 raitiovaunun kaupasta.

Vaunut valmistetaan Transtechin Otanmäen-tehtaalla Kainuussa.

Uusista raitiovaunuista 20 tulee olemaan Helsingin raitioliikenteessä käytettäviä Artic-vaunuja ja loput 29 pikaraitiovaunuja Raide-Jokeri-linjalle.

Helsingissä on jo nyt käytössä 14 Kainuussa valmistettua Articia. HKL on toimitusjohtaja Ville Lehmuskosken mukaan saanut todella positiivisia kokemuksia vaunuista.

Jo aiemmin HKL oli tilannut 40 Artic-raitiovaunua, joten lisätilauksen jälkeen niitä on Helsingin liikenteessä 60.

Artic-raitiovaunujen lisähankinnan kokonaishinta on sopimuksen mukaan enintään 57,3 miljoonaa euroa. Uusien raitiovaunujen on määrä saapua Helsinkiin vuosien 2018 ja 2019 aikana.

Vielä rakentamattomalle, Helsingin Itäkeskuksen ja Espoon Keilaniemen yhdistävälle Raide-Jokeri-pikaraitiotielle tulee puolestaan 29 vaunua. Ne maksavat sopimuksen mukaan enintään 95,2 miljoonaa euroa.

HKL:n pitäisi saada ensimmäinen Raide-Jokerin prototyyppivaunu koekäyttöön Helsingin kantakaupunkiin kesällä 2019. Vaunu tulee olemaan 34 metriä pitkä ja kahteen suuntaan ajettava.

HKL:n mukaan Raide-Jokeri korvaa nykyisen runkobussilinjan 2020-luvun alussa.

Keskustelu artikkelista: 1 kommentti

  • nimim. entinen kainuulainen

    Hieno homma , että Helsingin kaupunki päätyi tilaamaan vaunut Kainuun vaunuvarikolta. Tämä antaa uskoa kainuulisille, että siellläkin voidaan saada jotain aikaan. Toivottavsati tuotanto myös pysyy jatkossa Otanmäessä.
    Entisenä vuolijokisena tunnen suurta lukkarinrakkautta tuollaisiin uutisiin.

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia