Työelämä Seppo Mölsä 3 kommenttia

YIT korostaa ennakoivaa työturvallisuutta työturvallisuusviikolla

YIT:llä korostetaan työturvallisuusviikon aikana turvallisuushavaintojen tekemistä ja jakamista. Viikko on jaettu erilaisiin teemapäiviin.

YIT korostaa turvallisuusviikon tapahtumissaan tänä vuonna ennakoivaa työturvallisuutta. Kaikkia työntekijöitä kannustetaan turvallisuutta edistävien havaintojen tekemiseen ja niiden jakamiseen.

”Turvallisuudesta ei tingitä työmaillamme missään olosuhteissa. Ennakointi on tehokas tapa välttää onnettomuuksia ja varmistaa, että kaikki voivat työskennellä turvallisesti”, kertoo YIT:n Suomen työturvallisuuspäällikkö Antti Jokela.

YIT:llä on viimeisen vuoden aikana otettu käyttöön uusi väline turvallisuushavaintojen tekemiseen. Yhtiön sisäinen sosiaalinen media, Yammer, on havaittu hyväksi havaintojen ja niistä kertovien kuvien jakamispaikaksi.’

”Yammerin käyttö on helppoa, nopeaa ja kuvien ansiosta havainnollista. Lisäksi Yammer yhdistää eri työmailla työskentelevät ja levittää nopeasti tietoa parhaista oivalluksista ja käytännöistä”, Kerrostalot pääkaupunkiseutu (ARK) -yksikön tuotantopäällikkö Timo Markkula kertoo.

Yksikön työturvallisuus-ryhmässä Yammerissa tehtiin viime vuoden aikana keskimäärin 23 havaintoa kuukaudessa. Tänä vuonna määrä on ollut 26 havaintoa kuukaudessa perinteiseen TAVA-järjestelmään tehtyjen havaintojen lisäksi.

Havaintojen tekemiseen on niin Yammerissa kuin TAVAssakin kannustettu muun muassa sisäisillä kilpailuilla.

”Pienet porkkanat lisäävät havaintojen määrää ja todennäköisyyttä, että todella tärkeät ja osuvat havainnot nousevat kaikkien tietoisuuteen”, Markkula ja AS OY:n Kuopion Taivaanrannan vastaava mestari Aulis Leskinen toteavat.

TULE-sairauspoissaolopäivät laskussa

Turvallisuusviikon päivät on YIT:llä nimetty Monttumaanantaiksi, Toimintatiistaiksi, Kuntokeskiviikoksi, Telinetorstaiksi sekä Pelastautumisperjantaiksi. Maanantain ja torstain valtakunnalliset teemat tulevat Rakennusteollisuus RT:lta.

Maanantaina huomio keskitetään kaivantoturvallisuuteen. Tiistaina YIT:n työmailla järjestetään ylimääräisiä turvallisuustuokioita, joiden aikana pohditaan, miten turvallisuuskäytännöt toteutuvat käytännössä. YIT:n johto myös jalkautuu työmaakierroksille päivän aikana.

Keskiviikkona YIT:n työmailla sekä toimistoissa kokoonnutaan aamujumppaan sekä tarjotaan tietoa työhyvinvoinnista. Aihe on tuttu, sillä YIT:llä on viimeisten reilun kolmen vuoden aikana kiinnitetty erityistä huomiota tuki-ja liikuntaelinoireiden (TULE) ennaltaehkäisyyn esimiesten valmennuksien, työjärjestelyiden, aamujumppien sekä erityisen kuntoutus- ja hoitopolun avulla.

”Panostus on kannattanut: YIT Rakennuksen Suomessa työskentelevien työntekijöiden TULE-sairauspoissaolopäivät ovat tippuneet lähes 30 prosenttia”, kertoo YIT:n henkilöstöpäällikkö Kaisa Kuvanto.

Torstaina huomio siirretään telinetyöskentelyn riskeihin, kun taas perjantaina muistutetaan varautumisen tärkeydestä mahdollisissa onnettomuustilanteissa.

 

Keskustelu artikkelista: 3 kommenttia

  • Olen työssäni tutustunut (nyt olen jo eläkkeellä) sekä pienien että suurien rakennusliikkeiden työmaiden turvallisuuteen. Turvallisuus on toki vähitellen parantunut, mutta YIT puhuu jutussa kuin Jumala; YIT:n työmailla ei turvallisuusasiat olleet sen paremmin kuin muiden rakennusliikeiden työmailla. Isot toimijat sopivat, että läheltä piti -tapauksetkin piti raportoida. Kun eräänkin kerran näin, että ontelolaatta putosi saksista turvaketjun varaan ja kysyin raporttia, työmaajohto katsoi minua täysin tietämättömän näköisena asiasta.

    Vastaa
  • No kuka se omaa hirttä rakentaisi valmiiksi. Raportoi jotta sinua kohti olisi jo valmiit syyte paperit valmiina jos jollain tikku menee väärään paikkaan, olet itse valmistellut itsellesi tuomion.

    Vastaa
  • Yammerit sun muut pelkkää sanahelinää.YIT:llä kun ilmoitat jostakin epäkohdasta työturvallisuudessa niin suurinpiirtein syyttävät hulluksi. Omaa työnjohtoa vasn puolustavat.Koettu on!

    Vastaa

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia