Cramon tulos koheni huhti-kesäkuussa

Cramon liikevaihto kutistui toisella neljänneksellä hieman viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Liikevoittoprosentti ja tulos ennen veroja sen sijaan kasvoivat.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Huhti-kesäkuun liikevaihtoa heikensi pääsiäisen sijoittuminen vuoden toiselle neljännekselle. Kannattavuus taas parani lähinnä liikevaihdon rakenteen ja paremman bruttomarginaalin ansiosta.

Tammi-kesäkuussa yrityksen liikevaihto, liikevoittoprosentti sekä tulos ennen veroja kohenivat kaikki verrattuna vuoden 2016 ensimmäiseen puolikkaaseen. Cramon mukaan liikevaihtoa kasvatti hyvä kone- ja laitevuokrauspalvelujen kysyntä kaikilla markkina-alueilla.

”Markkinatilanne pysyi suotuisana molemmissa liiketoimintadivisioonissamme ja kone- ja laitevuokrauksen hyvä tuloskehitys jatkui. Toisella neljänneksellä kone- ja laitevuokrauksen liikevaihto kasvoi paikallisissa valuutoissa pääsiäisen ajankohdasta huolimatta. Siirtokelpoisten tilojen vuokrausliikevaihto jatkoi kasvuaan viime vuoteen verrattuna, jääden kuitenkin odotuksistamme erityisesti Suomessa”, toimitusjohtaja Leif Gustafsson sanoo.

”Kannattavuus parani kaikissa kone- ja laitevuokrausdivisioonan segmenteissä. Siirtokelpoisten tilojen kannattavuus koheni ensimmäisestä neljänneksestä, mutta oli edelleen alhaisempi kuin viime vuonna. Tiukkoja toimia operatiivisten prosessien kehittämiseksi jatkettiin, turvataksemme paremman kannattavuuden jatkossa.”

Gustafsson odottaa kone- ja laitevuokrauksen sekä siirtokelpoisten tilojen kysynnän jatkuvan hyvänä loppuvuonna.

Cramo

4-6 2017/4–6 2016

  • Liikevaihto milj. euroa 178,0/179,1
  • Liikevoitto (EBIT) % 15,6/14,9
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 23,8/22,7

1-6 2017/1–6 2016

  • Liikevaihto milj. euroa 340,9/334,5
  • Liikevoitto (EBIT) % 13,9/11,8
  • Tulos ennen veroja milj. euroa 39,7/31,5
  • Omavaraisuusaste % 44,0/43,1
  • Tase milj. euroa 1 185,2/1 120,8
  • Henkilöstö (keskimäärin) 2 582/2 521

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Cramon tulos koheni huhti-kesäkuussa”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi