Talous Rakennustuote Rakentaminen Rakennuslehti Ei kommentteja

Cramo myy Tanskan kone- ja laitevuokraustoimintansa

Cramo-konserni keskittyy Tanskassa siirtokelpoisten tilojen liiketoimintaan ja myy kaikki kone- ja laitevuokraustoimintonsa Loxam A/S:lle.

”Päätös Tanskan kone- ja laitevuokraustoimintojen myynnistä on linjassa Cramon uuden Shape & Share – strategian kanssa, jonka tavoitteena on saavuttaa johtava asema Cramon kaikilla markkinoilla”, Cramo-konsernin toimitusjohtaja Leif Gustafsson kertoo.

Cramolla on 80 työntekijää ja seitsemän toimipistettä Tanskan kone- ja laitevuokraustoiminnoissa. Kaupassa kaikki Cramon kone- ja laitevuokraukseen Tanskassa sisältyvät toiminnot, mukaan lukien vuokrakoneet ja –laitteet, varasto, asiakassopimukset ja toimipisteiden vuokrasopimukset, siirtyvät ostajalle. Myytyjen toimintojen henkilöstö siirtyy ostajan palvelukseen.

Tanskan kone- ja laitevuokraustoimintojen vuoden 2016 liikevaihto oli 149 miljoonaa Tanskan kruunua (20 miljoonaa euroa) ja vertailukelpoinen EBITA-liikevoitto 4,6 miljoonaa Tanskan kruunua (0,6 miljoonaa euroa). Velaton kauppahinta on noin 25 miljoonaa euroa.

Kaupan toteutuminen edellyttää tiettyjen ehtojen täyttymistä, ja se on tarkoitus saada päätökseen 31.8.2017. Toteutuessaan kaupalla on Cramolle noin 24 miljoonan euron positiivinen kassavirtavaikutus. Kaupasta kirjataan arviolta miljoonan euron kertaluonteinen myyntitappio kolmannen kvartaalin tulokseen.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia