Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Rakennuskustannukset pysyivät ennallaan kesäkuussa

Rakennuskustannusten kokonaisindeksi oli kesäkuussa samalla tasolla kuin toukokuussa.  Tämä käy ilmi Tilastokeskuksen rakennuskustannusindeksistä.

Rakentamisen työpanosten hinnat laskivat 0,2 prosenttia toukokuusta kesäkuuhun. Tarvikepanosten sekä palveluiden hinnat nousivat kuukaudessa  0,2 prosenttia.

Vuoden takaiseen verrattuna rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 0,1 prosenttia.  Tarvikepanosten hinnat nousivat 1 prosentin ja palveluiden hinnat 0,3 prosenttia verrattuna viime vuoden kesäkuuhun. Rakentamisen työpanosten hinnat laskivat 1,1 prosenttia vuoden aikana. Työpanosten hintojen laskua selittävät vuoden 2016 tasoa pienemmät sosiaalikustannukset.

Yksittäisistä panoksista eniten kallistuivat kuukauden aikana betonielementit, 2,6 prosenttia. Vuodessa niiden hinnat nousivat 5,2 prosenttia. Vuoden aikana eniten nousivat teräsrakenteiden hinnat, 6,8 prosenttia. Kuukauden takaiseen verrattuna ne nousivat kuitenkin vain 0,3 prosenttia.

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia