Talous Rakentaminen Hannu Lättilä Ei kommentteja

Lehto Group lähes tuplasi liikevaihtonsa – suhteellinen kannattavuus heikkeni

Lehto Group onnistui lähes kaksinkertaistamaan liikevaihtonsa kuluvan vuoden toisella neljänneksellä. Samalla euromääräinen liiketulos koheni, mutta liiketulosprosentti kuitenkin heikkeni selvästi.

Myös koko alkuvuoden osalta liikevoitto kasvoi liikevaihtoa hitaammin. Tähän vaikuttivat yhtiön mukaan tehdaskapasiteetin laajentamiseen liittyvät kulut, eräät suhteellisen matalakatteiset projektit ja lähes nollakatteella toteutetut 8,0 miljoonan euron tonttien myynnit. Yhtiö kertoo näiden tonttimyyntien liittyneen Asunnot-palvelualueeseen.

Yhtiö hankki toukokuun lopulla Iin Fasadin konkurssipesältä elementtejä valmistavan tehtaan ja tuotantolaitteiston Iistä. Lisäksi yhtiö on lisännyt tehdaskapasiteettiaan vuokraamalla uusia tehdastiloja. Kapasiteettia on lisännyt myös tuotantoprosessien kehittäminen.

”Lehdon kasvu jatkuu voimakkaana tänäkin vuonna. Vuoden ensimmäisen puolikkaan aikana liikevaihtomme kasvoi 64,7 prosenttia vuoden takaisesta ja koko vuodelle 2017 ennakoimme 40­–50 prosentin liikevaihdon kasvua. Liikevoiton kertyminen painottuu vuoden toiselle puoliskolle ja koko vuoden liikevoiton ennakoimme olevan yli 10 prosenttia liikevaihdosta”, toimitusjohtaja Hannu Lehto sanoo yhtiön tiedotteessa.

Toimitusjohtajan mainitsemat näkymät loppuvuoteen ovat säilyneet ennallaan yhtiön 24. toukokuuta julkaisemaan näkymiä koskevaan päivitykseen verrattuna. Liikevoittoprosentin kohoaminen yli 10:een merkitsee sitä, että suhteellisen kannattavuuden pitäisi kohentua selvästi loppuvuonna. Tammi-kesäkuun osalta liikevoittoprosentti oli 8,6. Koko viime vuoden osalta liikevoittoprosentti oli 11,2.

Myös tilauskanta kauden lopussa oli lähes tuplamääräinen vuoden takaiseen verrattuna. Merkittävin osa tilauskannan kasvusta liittyy uusien asunto- ja korjausrakentamishankkeiden käynnistymiseen. Rakennushanke sisällytetään tilauskantaan siinä vaiheessa, kun hanketta koskeva sopimus rakentamisesta on allekirjoitettu tai rakentamisen aloituspäätös on tehty sekä urakkasopimus allekirjoitettu omaperusteisissa hankkeissa.

Kesäkuussa Lehdon työmaalla Helsingin Siltamäessä oli tulipalo. Kohteessa on rakenteilla kaksi asuinkerrostaloa, joihin tulee yhteensä noin 120 asuntoa. Tulipalossa tuhoutui täysin kerrostalojen yhteinen puinen piharakennus, jossa oli asunto-osakeyhtiöiden yhteisiä tiloja, mutta varsinaisiin asuinrakennuksiin ei tullut merkittäviä vaurioita. Lehdon arvion mukaan vakuutus kattaa valtaosan tulipalon aiheuttamista vahingoista.

Lehto Group 4–6 2017/4–6 2016

  • Liikevaihto milj. euroa 150,8/78,3
  • Liikevoitto-% 8,7/12,7
  • Kauden tulos milj. euroa 10,4/8,0

1–6 2017/1–6 2016

  • Liikevaihto milj. euroa 231,5/140,5
  • Liikevoitto-% 8,6/9,9
  • Kauden tulos milj. euroa 15,7/11,0
  • Omavaraisuusaste, % 54,7/63,1
  • Tilauskanta milj. euroa 465,8/237,2
  • Henkilöstö (keskimäärin) 900/473

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia