Myös työeläkeyhtiö Varma hakee Skaalaa konkurssiin

Kauhavalaisen ikkuna- ja ovivalmistaja Skaalan talousahdinko syvenee.

Helsinkiläinen Maxicons Oy jätti Skaala Groupin tytäryhtiöstä Skaala oy:stä konkurssihakemuksen Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen tämän viikon maanantaina. Tiistaina asialla oli työeläkeyhtiö Varma. Se hakee konkurssiin Skaala Groupin toista tytäryhtiötä, Skaala Production oy:tä. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kauppalehti.

Varmalla on Skaala Production oy:ltä  runsaan 1,4 miljoonan euron saatavat.

Varman konurssihakemuksessa velallista luonnehditaan maksukyvyttömäksi. Skaala Production sai 4.7.2017 tiedoksi konkurssiuhkaisen maksukehotuksen runsaan 1,1 miljoonan euron summasta, mutta siitä on konkurssihakemuksen mukaan edelleen maksamatta reilut neljä viidesosaa.

Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeudessa Skaala on tuttu nimi. Pelkästään huhti-elokuulta löytyy 23 Skaalaa koskevaa tapausta. Ne käsittelevät pääasiassa velkomusasioita.

Rakennuslehti selvityksen mukaan Skaala Group oy:llä, Skaala Production oy:llä ja Skaala Oy:llä on avoimia maksuviiveitä  yhteensä yli 350 000 euron edestä. Tiedot perustuvat Kauppalehden Tietopalvelun tietoihin.

Verottaja velkoo Skaalalta reilun 365 000 euron saatavia.

Rakennuslehti nosti Skaalan maksuvaikeudet julkisuuteen viime toukokuussa. Silloin toimitusjohtaja Markku Hautanen kertoi, että yritys on selvinnyt viime vuonna syntyneistä likviditeetti- eli maksuvalmiusongelmista. Hänen mukaansa yhtiön talouden ja jatkuvuuden piti olla turvattu ja rahoituksen kunnossa kesää varten.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Myös työeläkeyhtiö Varma hakee Skaalaa konkurssiin”

Vastaa