Kokeile kuukausi maksutta

Sisco suunnittelee puukerrostaloviennin käynnistämistä Vietnamiin

Viilupuisista moduuleista asuintaloja rakentava Sisco kaavailee puukerrostaloviennin käynnistämistä Vietnamiin. Yhtiön kumppanina hankkeessa toimii Tekesin Beam-ohjelma.

Kuuntele juttu

Sisco käy parhaillaan neuvotteluja paikallisten toimijoiden kanssa pilottihankkeiden käynnistämisestä.

”Vietnamissa ei ole aikaisemmin tehty modulaarista puurakentamista teollisessa mittakaavassa. Tavoitteenamme on paitsi hakeutua uudelle markkinalle, myös testata, miten tuote käyttäytyy kuumissa ja kosteissa ilmasto-oloissa”, Siscon markkinointijohtaja Kimi Vainio kertoo tiedotteessa.

Vietnam ja muut Kaakkois-Aasian maat elävät parhaillaan vahvaa kasvuvaihetta. Kaupungistumisen myötä tarve rakentaa laadukkaita asuntoja nopeasti ja tehokkaasti kasvaa. Yhtiön mukaan laajamittainen asuntotuotanto perustuu Kaakkois-Aasiassa toistaiseksi betoni- ja tiilirakentamiseen.

Puurakentamisen viennin kasvattaminen on osa hallituksen Puu liikkeelle ja uusia tuotteita metsästä -kärkihanketta.

Sisco käynnisti uuden moduulitehtaan Vantaan Hakkilassa maaliskuussa. Tehtaalla on kolme tuotantolinjaa: kostean tilan moduulit, seinäelementit ja huoneistomoduulit.

Sisco valmistaa moduulinsa Metsä Woodin viilupuulevyistä eli LVL:stä. Yhtiöt ovat tehneet yhteistyötä viime vuoden alkupuolelta lähtien.

Sisco julkisti tehtaansa avajaisten yhteydessä myös kerrostalomalliston. Aiemmin yhtiö oli tehnyt vain matalaa puurakentamista.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Sisco suunnittelee puukerrostaloviennin käynnistämistä Vietnamiin”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat