Kokeile kuukausi maksutta

TTY ja Sweco aloittavat yhteistyön

Konsultti- ja suunnittelutoimisto Sweco ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) aloittavat yhteistyön. Sen tarkoituksena on tukea rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta sekä ammattilaisten täydennyskoulutusta.

Konsultti- ja suunnittelutoimisto Sweco ja Tampereen teknillinen yliopisto (TTY) aloittavat yhteistyön. Sen tarkoituksena on tukea rakennetekniikan tutkimusta ja opetusta sekä ammattilaisten täydennyskoulutusta.

Sopimuksen tarkoitus on vahvistaa yliopiston ja suunnittelutyön välistä vuorovaikutusta ja tuoda työelämä lähemmäksi opiskelijoita.

Swecon toimialajohtaja Ismo Tawast pitää tärkeänä, että rakennesuunnittelun huippuopetus säilyy monipuolisesti Suomen teknillisissä yliopistoissa.

”Yhteistyö Tampereen teknillisen yliopiston kanssa ylläpitää vuoropuhelua alan huippututkimuksen ja rakennesuunnittelun käytännön työn välillä. Yhteistyön hyödyt eivät jää ainoastaan TTY:lle tai Swecolle, vaan vaikutukset tulevat olemaan paljon laaja-alaisempia”, kertoo Tawast.

Malli avaa uusia mahdollisuuksia perusopetukseen, jatko-opintoihin sekä niille, jotka ovat jo valmistuneet, mutta haluavat täydentää osaamistaan yliopiston kursseilla.

”Uutena avauksena on muun muassa tavoite käynnistää väitöstutkimuksia yritykselle tärkeistä aiheista”, kertoo TTY:n rakennustekniikan tutkinto-ohjelman vastuuprofessori Mikko Malaska.

Esimerkiksi tutkimusyhteistyö tukee kestävää rakennetun ympäristön suunnittelua. Alan kannalta on merkittävää, että suunnitteluyritys on mahdollisimman lähellä alan opetusta ja opiskelijoita.

Suunnittelun arki on voimakkaassa muutoksessa, kun lait ja määräykset muuttuvat ja alan tavoitteena on kestävä yhteiskunta. Samalla työvälineet ja menetelmät kehittyvät jatkuvasti.

”Mallinnus, virtuaalitekniikat ja lisätty todellisuus muokkaavat työtapoja. Oppilaitokset vievät alan kehitystä eteenpäin monella osa-alueella ja yritykset puolestaan toisilla. Hyvällä yhteistyöllä kehitys saadaan jaettua koko alan hyväksi”, kuvailee Swecon aluejohtaja Juha Tanttu.

Yksi yhteistyön tavoite on tukea opiskelijoiden työllistymistä suunnittelun pariin. Kun yritysten käytännön työ tulee tutuksi jo opiskeluaikoina, on helpompi astua työelämään. Esimerkiksi Swecolla on vuosittain toista sataa kesätyöpaikkaa ja esimerkiksi tänä kesänä pelkästään rakennesuunnittelun parissa työskenteli kuluvana kesänä 96 rakennetekniikan opiskelijaa.

”Haluamme kannustaa opiskelijoita ”kovien insinööriaineiden” opintoihin, koska rakennesuunnittelijana ei voi menestyä ilman näiden perusasioiden hyvää hallintaa”, Ismo Tawast sanoo.

 

 

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “TTY ja Sweco aloittavat yhteistyön”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat