Kokeile kuukausi maksutta

Sukari rakentaa uuden Ideaparkin Pohjanmaalle ja laajentaa Lempäälässä

Toivo Sukari aloittaa sadan miljoonan euron hankkeen Pohjanmaalla ja laajentaa Lempäälän Ideaparkia.

 

Kuva: Harri Verälä, Arosuo Arkkitehdit oy

Lempäälän kauppakeskus Ideaparkin perustaja ja suurin omistaja Toivo Sukari on allekirjoittanut elo-syyskuun vaihteessa sopimuksen Seinäjoen kaupungin kanssa ja rakentaa Seinäjoelle kolmannen Ideapark-kauppakeskuksen. Sukari ottaa haltuunsa YIT:llä vuosikausia suunnitteilla olleen Lakeuden Ankkuri hankkeen.

”Nimet ovat papereissa ja saimme tontin Ideaparkille. Neuvotteluja on käyty noin kaksi vuotta, kun YIT haki koko ajan jatkoaikaa uudelleen ja uudelleen. YIT ei saanut saanut hanketta vietyä eteenpäin ja ilmoitti etteivät ne jatka hankkeessa. Ymmärrän ettei pörssiyhtiö löytänyt siihen sijoittajaa, mutta se oli minun onneni siinä kohtaa. Yrittäjän omat rahat, riskinotto ja ketteryys olivat nyt tärkeitä. Seinäjoelle nousee kokonaisuudessaan noin seitsemän hehtaarin kokoinen Ideapark”, Sukari kertoo.

Sukarin mukaan kyseessä on noin sadan miljoonan euron hanke. Kauppakeskus sijoittuu koon puolesta Lempäälän jälkeen ja rakennetaan Sukarin konsernin taseeseen. Oulun Ideapark on noin 3,5 hehtaaria. Seinäjoen Ideapark rakennetaan yhteen tasoon, kun YIT suunnitteli siitä kaksikerroksisista.

”Kohteen vuokrausta on hoidettu jo muutaman vuoden ajan, joten emme joudu aloittamaan aivan nollasta. Tiedän myös, että paikka on haasteellinen rakentaa, mutta saamme sen kyllä tehtyä omalla tehokkaalla konseptillamme. Yhteen kerrokseen rakentaminen on huomattavasti edullisempaa kuin kahteen.”

Tavoite on avata Seinäjoen Ideapark joulumyyntiin vuonna 2019.

Lempäälään nousee automaailma

Lempäälässä sijaitseva kauppakeskus Ideapark laajenee 1,5 hehtaarin verran ja imaisee uuteen vaihtoautokeskukseensa Tampereen seudulta useita autokauppoja ja palveluita.

Rakennustyöt kohteessa alkavat syyskuun puolessa välissä ja pohjoismaiden suurimman autokaupan avajaisia vietetään ensi juhannuksena.

”Laajennuksen jälkeen Ideaparkin vuokrattava liiketila kasvaa 115 000 neliöön ja alueella on ensi kesänä tarjolla noin 1 000 vaihtoautoa sekä täydet katsastus-, huolto-, rengas- ja korjauspalvelut”, Sukari kertoo.

Ensimmäisenä uudessa lisäosassa aloittavat esimerkiksi Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/ Wetteri ja Koskipesu.

Sukarin mukaan suunnitteilla on lisäksi toinen,1,5 hehtaarin jatkokehityshanke, joka tuo autokaupan kylkeen myös moottoripyörät ja veneet. Sen kehityksen on määrä alkaa, kun ensimmäinen vaihe ensi kesänä valmistuu.

Ensimmäisen laajennushankkeen arvo on noin 20 miljoonaa euroa. Teräsrakenteinen pohjoispäädyn jatko-osa seuraa Ideaparkin nykyistä julkisivua ja sen teräsrungon, julkisivun ja vesikattorakenteet urakoi lempääläläinen Teräselementti.

”Kohteessa hyödynnetään Teräselementille myönnettyä VTT:n sertifikaattia, jolloin tulevaa sammutinlaitteistoa voidaan hyödyntää palosuojausmenetelmänä. Kyseisellä menettelyllä saavutetaan merkittävää säästöä palosuojauskustannuksissa”, Teräselementin hallituksen puheenjohtaja Jarmo Viitala kertoo.

Edit: Korjattu 6.9.2017 Teräselementin nimi ja täydennetty Viitalan kommentti. 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Sukari rakentaa uuden Ideaparkin Pohjanmaalle ja laajentaa Lempäälässä”

  1. Topi osaa markkinoinnin

  2. Pohjoismaiden suurin autokauppa? Onkohan Ritaluoma mukana?

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat