HKL: Matinkylän vesivahingon vaikutukset arvioidaan

HKL selvittää Matinkylän metroaseman vesivahingon vaikutukset aseman rakenteille ja tekniikalle.

Matinkylän vesivahinko voi vaikuttaa Länsimetron koeajoaikatauluihin ensi viikolla. Kuva Ruoholahden asemalta. Kuva: Johanna Aatsalo

HKL:n perjantaina hieman ennen kello 17 julkaiseman tiedotteen mukaan vesivahingon aiheuttivat metroaseman viereiseltä työmaalta valuneet vedet.

Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos on pumpannut vettä pois asemalta ja hoitanut viereisen rakennustyömaan vedenhallintaa. Pelastuslaitoksen mukaan vettä on valunut työmaan kuopasta aseman teknisiin tiloihin ja paikalla on ollut useita pelastuslaitoksen yksiköitä sekä lisäksi sopimuspalokuntia.

Perjantaina iltapäivällä HKL ei vielä pystynyt arvioimaan mahdollisia vahinkoja, joita vesi on mahdollisesti aiheuttanut aseman rakenteille tai tekniikalle. Se ilmoittaa arvioivansa lähipäivien aikana tilanteen ja sen mahdolliset vaikutukset HKL:n ensi viikon koeajoihin tai liikenteen käynnistymisen aikatauluun.

”Ensitietojen mukaan vahingot eivät näytä ulottuneen ratateknisiin järjestelmiin kuten ratasähköön tai asetinlaitteeseen. Jos tilanne ei viikonlopun arvion jälkeen muutu, voitaneen ensi viikon koeajot toteuttaa suunnitellusti”, sanoo HKL:n toimitusjohtaja Ville Lehmuskoski.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “HKL: Matinkylän vesivahingon vaikutukset arvioidaan”

Jätä kommentti