Kokeile kuukausi maksutta

Wärtsilälle jättisopimus Haminaan

Teknologiakonserni Wärtsilä on allekirjoittanut sopimuksen nesteytetyn kaasun tuontiterminaalin  (LNG) rakentamiseksi.

Havainnekuva Haminan satamaan vuonna 2020 valmistuvasta LNG-terminaalista. Kuva. Wärtsilä

Haminan satamaan rakennettava terminaali toimitetaan avaimet käteen -sopimuksena.

Wärtsilän sopimukseen sisältyy maantäyttö, maaperän kunnostus, rakennustekniset työt, infrastruktuuri, täysin eristetty varastosäiliö, uudelleenkaasutusjärjestelmän ja kaasumittarit, järjestelmän höyrystymiskaasun käsittelyyn, sähkö- ja automaatiojärjestelmän, purku- ja lastausjärjestelmän sekä laitteet bunkraukseen ja säiliöautojen lastaukseen. LNG-terminaalin on tarkoitus valmistua elokuussa 2020.

Haminan satama on terminaalin valmistuessa Suomen ensimmäinen LNG-tuontisatama, joka on kytketty Suomen kaasuverkkoon. Tämä lisää toimitusvarmuutta kaasuasiakkaille. Kun terminaali on toiminnassa, maakaasua voidaan toimittaa nopeasti myös Suomen keskeisiin satamiin säiliöautoilla.

”Halusimme luoda terminaali-infrastruktuurin, joka mahdollistaa alusten bunkrauksen (laivan tankkauksen) ja laajentaa maan kaasunjakelulähteitä. Wärtsilän teknologia sopii tarpeisiimme, ja heillä on paras paikallinen tuntemus ja kokemus kokonaistoimittajana ankarissa sääolosuhteissa. Wärtsilä tarjosi meille täysimittaista kokonaistoimitusta sekä ainutlaatuista osaamista kaasunkäsittelyssä”, toteaa Hamina LNG Oy:n toimitusjohtaja Peter van Buuren kertoo Wärtsilän tiedotteessa.

Haminan-projekti on osa Suomen suunnitelmaa luoda keskikokoisten LNG-terminaalien verkosto, jolla voidaan toimittaa kaasua paikallisille teollisuusyrityksille ja maakaasua laivojen bunkraukseen sekä parantaa Suomen kaasunsaantia.

”Projekti vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi, sillä se on puhtaampi polttoaineratkaisu kuljetusalalle ja teollisuudelle. Kaasuverkkoyhteyden ansiosta LNG-infrastruktuuri lisää samalla toimitusvarmuutta Suomessa”, Wärtsilä Energy Solutionsin  Timo Mahlanen kertoo.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Wärtsilälle jättisopimus Haminaan”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat