Rakennustuote Rakentaminen Talous Uutiset Rakennuslehti Ei kommentteja

Icopalille miljoonaurakka Pasilaan

Icopal Katto on solminut yhtiön historian suurimpiin kuuluvan sopimuksen YIT:n kanssa.

Yhtiö toimittaa vedeneristysurakan Pasilan keskustakortteli Triplaan. Sopimuksen arvo on noin kaksi miljoonaa euroa ja se kattaa esimerkiksi kattojen ja pihakansien eristyksiä yhteensä noin 40 000 neliömetrin alalta.

Vedeneristys alkoi lokakuussa ja jatkuu kevääseen ja kesään 2019 saakka.

”Olemme aloittaneet nyt lokakuussa pihakansien vedeneristyksillä. Myöhemmin teemme lisäksi erilaisia kattojen eristyksiä, muun muassa viherkattoja”, Icopal Katon aluepäällikkö Mika Karsikas kertoo.

Triplan kattopinta-alasta noin kolmasosa on puistoaluetta viherkattoineen. Alueelle tulee useita korkeita rakennuksia, joista on näkymät myös alemmille katoille ja pihakansille.

”Esimerkiksi kauppakeskuksen katon alueesta tulee pihakansi, joka toimii käytännössä kulkureittinä. Siihen tuodaan viihtyvyyttä viherkattoratkaisulla. Pitkistä takuuaikavaatimuksista ja urakan muusta haasteellisuudesta johtuen, urakoitsijan ammattitaitoa on hyödynnetty detaljisuunnittelussa”, YIT Triplan hankintapäällikkö Ulla Judström kertoo.

Viherkatot myös sitovat sadevettä ja ehkäisevät näin rankkasateiden aiheuttamaa katujen tulvimista.

”Ne myös sitovat pölyä ja tasaavat lämpötilaa rakennuksen sisällä. Maa- ja kasvikerros toimivat siis lämmöneristeen tavoin.  Viherkatot toimivat osaltaan myös varsinaisen vedeneristeen suojana”, Icopalin viherkattotuotteista vastaava tuotepäällikkö Mikko Nikander sanoo.

 

 

 

 

 

Vastaa

Rakennuslehden pääuutisia