Kokeile kuukausi maksutta

Uusi asetus mahdollistaa pienten opiskelija-asuntojen rakentamisen

Yksi keskeisimmistä ympäristöministeriön antaman asetuksen muutoksista koskee opiskelija-asuntojen minimikokoa.

Kuva: Katri Hyväkkä
Ministeri Kimmo Tiilikainen
Kuuntele juttu

Ympäristöministeriön tänään antama asetus koskee asuin-, majoitus- ja työtiloja. Se astuu voimaan 1.1.2018.

Aiemman sääntelyn mukaisesti asuinhuoneiston huoneistoalan on oltava jatkossakin vähintään 20 neliömetriä, opiskelija-asuntoja lukuun ottamatta. Opiskelija-asunnoissa voi oma tila olla 16 neliömetrin suuruinen, kunhan yhteisillä tiloilla samassa rakennuksessa lisätään käytettävissä olevaa tilaa.

Opiskelija-asunnolla tarkoitetaan opintotukilain mukaiseen opintotukeen oikeuttavaan koulutukseen osallistuville henkilöille tarkoitettuja asuntoja. Uudistus vastaa Ruotsissa voimassa olevaa käytäntöä.

”Toivon, että tämä muutos vauhdittaa uusien, tilaratkaisuiltaan innovatiivisten opiskelija-asuntojen rakentamista ja lievittää sitä kautta opiskelija-asuntopulaa”, asunto-, energia- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen sanoo.

Asuin-, majoitus- ja työtiloja koskeva asetus korvaa nykyisen asuntosuunnittelusta annetun ympäristöministeriön asetuksen (Suomen rakentamismääräyskokoelman osa G1, 2004).

Uuden asetuksen sisältö perustuu pääosin voimassa olevaan sääntelyyn, mutta se selkeyttää asuinrakennusta, rakennuspaikan suunnittelua, asumiseen tarkoitettujen tilojen ominaisuuksia ja korjaus- ja muutostöitä koskevia vaatimuksia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Uusi asetus mahdollistaa pienten opiskelija-asuntojen rakentamisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat