Kokeile kuukausi maksutta

Destian tulos koheni selvästi, liikevaihto laski

Destia onnistui viime vuonna parantamaan tulostaan selvästi vuoteen 2016 verrattuna. Yhtiön liikevaihto kuitenkin supistui hieman.

Destia onnistui viime vuonna parantamaan tulostaan selvästi vuoteen 2016 verrattuna. Yhtiön liikevaihto kuitenkin supistui hieman.

Tilikauden tulosta paransivat kunnossapidon osalta edellistä vuotta helpompi alkuvuoden talvikausi sekä hyvin onnistuneet käynnissä olleet hankkeet. Vertailuvuoden tulosta oli puolestaan heikentänyt kahden käynnissä olevan hankkeen kustannusylitys, joista toisen osuus oli poikkeuksellisen merkittävä.

”Destian vuosi 2017 sujui hyvin infrarakentamisen jatkuessa pirteänä. Voitimme merkittäviä isoja urakoita ja siten varmistimme kannattavan kasvun jatkossa. Edelleen onnistuimme pitämään käynnissä olleet urakat arvioitujen kustannusten puitteissa, ja siksi myös liiketulos kehittyi suotuisasti”, vt. toimitusjohtaja Arto Pohjonen sanoo tiedotteessa.

Destian vuodenvaihteen tilauskanta hiipui hieman vuoden takaisesta. Tilauskanta jakautuu usealle vuodelle. Viime vuoden aikana yhtiön saamia merkittävimpiä uusia sopimuksia olivat muun muassa maanteiden alueurakat vuosille 2017–2022 Alavudella, Kiuruvedellä, Pielavedellä, Pyhäjärvellä, Tampereella ja Viinijärvellä. Yhtiö sai myös valtatien 12 Lahden eteläisen kehätien osaa 1A koskevan ST-urakan, joka valmistuu syksyllä 2020. Destia toteuttaa myös valtatien 4 parantamisen Oulun kohdalla. Tämä hanke valmistuu syksyllä 2019.

Tilauskannasta puuttuu valtatien 5 Mikkeli–Nuutilanmäki-hankkeen suunnittele ja toteuta (ST) –urakka, jonka yhtiö sai joulukuussa. Hankkeen rakennustyöt alkavat huhtikuussa 2018, ja urakka valmistuu vuonna 2021.

Arto Pohjonen on vetänyt Destiaa vt:nä 7. elokuuta alkaen, kun Hannu Leinonen jätti tehtävänsä. Omistaja Ahlström Capital ilmoitti tuolloin olevansa tyytymätön Destian tuloskehitykseen. Destian hallitus nimitti 9. lokakuuta Tero Kiviniemen uudeksi toimitusjohtajaksi. Hän aloittaa tehtävässään kesällä 2018, viimeistään heinäkuun alusta.

Destia Group

10–12 2017/10–12 2016

 • Liikevaihto 138,8/141,1
 • Tulos ennen veroja, milj. euroa 3,9/-1,5
 • Liikevoitto-% 2,9/2,7

1–12 2017/1–12 2016

 • Liikevaihto 478,7/493,2
 • Tulos ennen veroja, milj. euroa 19,2/0,6
 • Liikevoitto-% 2,7/2,9
 • Tilauskanta kauden lopussa 696,2/708,0
 • Omavaraisuusaste 34,5/33,5
 • Henkilöstö keskimäärin 1572/1492

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Destian tulos koheni selvästi, liikevaihto laski”

 1. Millä matematiikalla Destia ilmoittaa, että ”tulos koheni selvästi”? Jos liikevaihto tippuu 15M€ ja samaan aikaan liiketulos pysyy käytännössä ennallaan???? Järkyttävät huomenlahjat annettu veronmaksajien rahoilla ostetuilla soramontuilla ja hoitokalustolla, silti aivan ala-arvoinen tulos . Selittely vaan jatkuu ja jatkuu vuodesta toiseen. Tässä näkyy Leinosen maaginen tuloksenteon kädenjälki.

 2. Destia kannattaisi myydä oma kalusto kokonaan pois ja toimia ainoastaan vuokrakaluston puitteissa. Kalusto ja sen ylläpito syövät liiketulosta. Ja kaiken lisäksi kaluston ympärillä hääri henkilöstö , joka ei tuota mitään, vain kuluttavat. Tämän pitäisi myös Destian omistajan jo huomata.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat