Kokeile kuukausi maksutta

Rambollin tulos oli vakaa vuonna 2017

Suunnittelu- ja konsultointiyhtiö Rambollin myönteinen tuloskehitys jatkui vuonna 2017.

Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Kari Onniselkä siirtyy kesällä NCC:lle.

Konsernin liikevaihto kasvoi tiedotteen mukaan 1 443,6 miljoonaan euroon (2016: 1423,9) ja suhteellinen kannattavuus pysyi kutakuinkin entisellään ja oli 5,8 prosenttia. Yhtiön orgaaninen kasvu oli 2,8 (0,4) prosenttia.

”Päättynyt vuosi oli Rambollille menestyksekäs. Kaikkien liiketoimintayksiköiden tulos oli positiivinen, ja useimmilla liiketoiminta-alueillamme myös operatiivinen tulos parani. Erityisen hyvin onnistuimme Yhdysvalloissa ja Pohjoismaissa. Ruotsissa ja Suomessa saavutimme kaikkien aikojen parhaan tuloksen”, Rambollin toimitusjohtaja Jens-Peter Saul sanoo.

Tiedotteen mukaan yhtiön kaikilla liiketoiminta-alueilla on vahva tilauskanta, minkä ansiosta Rambollilla on hyvät edellytykset kasvuun myös jatkossa.

Konsernin tilauskanta kasvoi

Tiedotteen mukaan Lähi-idän ja Aasian liiketoimintayksiköt onnistuivat kuluneen vuoden aikana kääntämään liiketoimintansa voitolliseksi ja tuottavuus on kehittymässä samalle tasolle konsernin muiden yksikköjen kanssa. Energia-toimialan tulos vastasi odotuksia, mutta ei ole aivan yhtä vahva kuin aiempina vuosina.

Öljy ja kaasu -toimialan tulos oli yrityksen mukaan hyvä edelleen haasteellisilla markkinoilla. Toimenpiteillä, joihin Ramboll ryhtyi öljy- ja kaasumarkkinan syöksyn jälkeen vuosina 2015-2016 on yrityksen mukaan ollut positiivinen vaikutus. Siksi öljy- ja kaasuliiketoiminta on jälleen eräs yrityksen kannattavampia yksiköitä.

”Tilauskantamme kasvoi 17 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Tilauskannan kehittymisen ja vuoden 2017 hyvän tuloksen ansiosta odotamme vahvaa orgaanista kasvua myös tänä vuonna”, Jens-Peter Saul sanoo.

Liikevaihto kasvoi Suomessa

Liikevaihto kasvoi Suomessa 206,8 miljoonaan euroon.

” Hinnoittelupaineista huolimatta teimme Suomessa poikkeuksellisen hyvän tuloksen. Operatiivinen tehokkuutemme oli korkea ja tulosparannusta voimisti viime vuonna myyty laboratorio- ja mittauspalveluita tuottava Ramboll Analytics –liiketoiminta”, Ramboll Finlandin toimitusjohtaja Kari Onniselkä sanoo.

Onniselän mukaan suunnittelu- ja konsultointiala on kasvanut usean vuoden ajan voimakkaasti. Ramboll on tällä hetkellä eri puolilla Suomea mukana yli 10 000 projektissa. Hän uskoo, että vahvan kehityksen jatkuvan kotimaassamme kuluvanakin vuonna.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rambollin tulos oli vakaa vuonna 2017”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat