Unisportin toimitusjohtajalla Mikko Kilpeläisellä on pitänyt kiirettä viime vuosina. Kahden vuoden aikana hän on tehnyt seitsemän yrityskauppaa.

Liikuntapaikkarakentaja Unisport jatkaa yritysostojaan

Unisport jatkaa laajentumistaan ja teki jo seitsemännen yrityskauppansa kahden vuoden sisällä.

Kirjoittaja(t) Johanna Aatsalo

Nyt Unisport hankki omistukseensa Jäämestarit oy:n koko osakekannan. Yhtiön perustaja ja yrittäjä Osmo Rajala jatkaa yhtiön toimitusjohtajana ja kaupan myötä myös Unisportin osakkaana. Myös Jäämestareiden työntekijät jatkavat yhtiön palveluksessa osana Unisport-konsernia.

Jäämestarit on lähes 30 vuotta vanha yritys. Sen toiminta keskittyi aluksi jääratojen jäähdytysjärjestelmien ja rataputkistojen asennukseen sekä suunnitteluun. Urheilurakentamisen erikoisosaajaksi se laajentui 2000-luvun alussa. Viime vuonna sen liikevaihto oli 16,1 miljoonaa euroa.

Yritysosto tuo Unisportin asiakkaille mahdollisuuden solmia liikuntapaikan ja urheilurakentamisympäristön kokonaisurakat yhdellä sopimuksella.

”Asiakkaamme ovat osoittaneet enenevissä määrin tarvetta esimerkiksi urheilukenttien kokonaisurakointiin. Olemme yhä useammin projektinjohto-organisaatio, joka voi tuottaa kaikki liikuntapaikkarakentamiseen liittyvät palvelut ja ratkaisut yhdestä paikasta hankittuna”, Unisportin toimitusjohtaja Mikko Kilpeläinen kertoo.

Unisportin omistavat pääomasijoitusyhtiöt Vaaka Partners ja Suomen Teollisuussijoitus sekä Unisportin avainhenkilöt.

Yhtiö on muodostettu yhdistämällä liikuntapaikkarakentamiseen erikoistuneet toimijat eli Saltex, Unisport, Kerko Sport, RH-Asennus, Urheilulattiat-Indoors, tanskalainen Virklund Sport ja viimeisimpänä Jäämestarit. Unisport-konserni on muodostunut kaiken kaikkiaan 31 juridisesta yhtiöstä ja yli 20 eri tuoteryhmästä.

”Liikuntapaikkarakentaminen vaatii erikoisosaamista sekä tekniseltä että lajituntemuksen puolelta. Tällä hetkellä näen yhtenä trendinä esimerkiksi lähiliikunta-alueet, joista on yhä useammassa kunnassa suunniteltu ja rakennettu monipuolisia liikuntamahdollisuuksia tarjoavia tapaamispaikkoja. Kokonaisuuksia ja alueita, joissa eri-ikäiset ihmiset viihtyvät ja liikkuvat”, Kilpeläinen kertoo.

Unisportin viime vuoden yhteenlaskettu pro forma -liikevaihto on noin 155 miljoonaa euroa ja se työllistää 360 henkilöä kuudessa maassa. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Britanniassa sekä Latviassa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Liikuntapaikkarakentaja Unisport jatkaa yritysostojaan”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi