Työntekijät voivat kirjata havainnot kännykällä.

Are muutti linjaansa – työntekijät palkitaan nyt työturvallisuushavainnoista

Työntekijät voivat kirjata havainnot kännykällä.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Talotekniikkatalo Are lisää ennaltaehkäisevää turvallisuustyötä. Yhtiö on siirtynyt palkitsemaan henkilöstöään tapaturmattomuuden sijaan työturvallisuushavaintojen määrästä ja riskien ennakoinnista. Turvallisuushavaintojen avulla  pyritään rakentamaan työympäristöstä turvallisempi.

Vielä viime vuonna Aren henkilöstölle maksettava turvaraha perustui tapaturmattomuuteen, mutta tänä vuonna päätettiin siis panostaa ennakoivaan työturvallisuustyöhön.

”Turvallisuushavaintojen tarkoituksena on edistää työmaan tai muun työympäristön turvallisuutta. Kun henkilöstö oppii havaitsemaan vaaranpaikkoja, he oppivat myös välttämään niitä ja varautumaan niihin paremmin”, toteaa Aren työturvallisuuspäällikkö Mikko Tiainen tiedotteessa.

Yhtiö korostaa oikeaa asennetta ja riskien ennakointia. Turvallisuushavaintojen lisäksi turvallisuustoimenpiteitä ovat esimerkiksi verkkokurssit, aktiivinen puuttuminen turvallisuuspoikkeamiin ja turvallisuuskävelyt.

”Henkilöstömme pystyy kirjaamaan havainnot kätevästi kännykällä”, kertoo Tiainen.

Are on Suomen suurin talotekniikkatalo. Se työllistää noin 2 900 henkilöä Suomessa ja lisäksi Venäjällä Pietarissa.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Are muutti linjaansa – työntekijät palkitaan nyt työturvallisuushavainnoista”

  1. Tästä voisivat muutkin yritykset ottaa mallia. Ennakointi on aina parempi, kuin jälkiselvittelyt ja syyllisten etsintä.

  2. Rakennuslehtikin voisi ottaa mallia tästä ”Työturvallisuudessa ei ole salaisuuksia – nyt sai vapaasti kopioida kilpailijoiden parhaat oivallukset”. Em. artikkeli vain tilaajille !!

    Haloo !! Vähän nyt pelisilmää toimittajilta !!!

    1. Kiitoksia asiallisesta huomiosta. Huomautin asiasta eteenpäin ja nyt juttu on kaikkien luettavissa.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi