Viranomaisten toukokuussa toteuttamassa tehovalvonnassa tarkastettiin 40 työmaata.

Elementtirakentamisen turvallisuus parantui edellisestä tehovalvonnasta – ”Tulokset ovat hyvin lupaavia”

Viranomaisten toukokuussa toteuttamassa tehovalvonnassa tarkastettiin 40 työmaata.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Elementtirakentamisen turvallisuus oli tämän kevään valvontahavaintojen mukaan selvästi viime syksyä parempi, kertoo aluehallintovirasto.

Elementtirakentaminen oli työsuojeluviranomaisen tehovalvonnassa toukokuussa 14.–25.5. koko Suomessa. Edellisen kerran vastaavaa tehovalvontaa tehtiin syyskuussa 2017 Etelä-Suomessa.

Toukokuun tehovalvonnassa tarkastettiin 40 työmaata. Tarkastushetkellä elementtikuorman purkutyö oli käynnissä 24 työmaalla, ja vain kahdelta työmaalta puuttuivat asianmukaiset putoamissuojaukset kuorman purussa. Tämä on huomattavasti paremmin kuin syyskuun valvontaiskussa, jossa kuormanpurun putoamissuojaukset olivat kunnossa alle puolella työmaista.

”Tulokset ovat hyvin lupaavia. Tavoitteena tietenkin on, että putoamissuojaus on kunnossa kaikilla elementtirakentamisen työmailla.
Putoamistapaturmien seuraukset ovat usein vakavia, eikä sen suhteen pidä ottaa riskejä”, sanoo ylitarkastaja Ville Lappalainen Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueelta.

Tehovalvonnassa tarkastettiin myös elementtien asennuksen putoamissuojaus ja elementtien varastoinnin turvallisuus. Näissä puutteita oli noin joka neljännellä työmaalla. Putoamissuojaussuunnitelma oli tehty kattavasti yli puolella valvotuista työmaista.

Tiedotteen mukaan elementtikuormien purkamisen turvallisuuden varmistamiseen on olemassa toimivia keinoja, joiden käyttö lisääntyy koko ajan. Syksyn ja kevään tehovalvontakampanjoiden tavoitteena oli vauhdittaa tätä kehitystä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Elementtirakentamisen turvallisuus parantui edellisestä tehovalvonnasta – ”Tulokset ovat hyvin lupaavia””

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi