Duunari tienaa rakennusalalla hyvin – erityisasiantuntijoilla isot palkkaerot

Yksityisellä sektorilla rakennusalan työntekijöiden keskiansiot ylittävät tuntipalkkaisten yleisen ansiotason Suomessa. Erityisasiantuntijatason tehtävissä on puolestaan suurta vaihtelua palkoissa eri ammattiluokkien välillä.

Tilastokeskuksen kokoamien palkkatilastojen mukaan kaikkien toimialojen osalta keskituntiansio oli vuoden 2017 viimeisellä neljänneksellä 15,99 euroa. Siinä oli nousua vain yksi sentti eli alle 0,1 prosenttia edellisestä vuodesta, koska palkkojen sopimuskorotuksia oli hyvin vähän viime vuonna ja työaikaa pidennettiin kilpailukykysopimuksen myötä. Palkkaliukumien ja rakenteellisten tekijöiden johdosta tuntipalkkaisten säännölliset ansiot nousivat kuitenkin viime vuonna 1,2 prosenttia kuukautta kohden. Kun tähän lisätään vielä ylitöiden vaikutus, kokonaisansiot kuukaudessa kasvoivat 1,8 prosenttia.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Duunari tienaa rakennusalalla hyvin – erityisasiantuntijoilla isot palkkaerot”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi