Tutkimuslaitoksen kysely ennustaa kerrostaloaloitusten kasvavan vielä nykyiseltä huipputasolta

Kerrostaloasuntorakentamisen odotetaan kasvavan vuosina 2018-2020 vuoteen 2017 verrattuna. Tämä käy ilmi Rakennustutkimus RTS:n kesäkuussa tekemästä selvityksestä.

Toteutuessaan lakimuutos voisi nostaa uusien asuntojen hintoja tulevaisuudessa. Kuva: Anne Kurki

Kerrostaloasuntoja aloitettiin vuonna 2017 noin 35000. Viimeksi näin suurissa lukemissa oltiin 1970-luvun alussa. Sikäli voikin pitää yllättävänä, että rakentamisvolyymiin suhteutettuna kuntien vastuuhenkilöistä 44 prosenttia arvioi lievää ja 25 prosenttia voimakasta kasvua kerrostalorakentamisessa 2018-2020.

Kerrostaloasuntorakentamisen odotetaan kasvavan erityisesti kasvukaupungeissa ja niiden ympäristöissä, joissa selvä enemmistö kunnista on kasvun kannalla. Kasvukaupungeissa 17 prosenttia vastaajista odotti jopa voimakasta kasvua kerrostaloasuntojen aloituksissa, 42 prosenttia jonkin verran kasvua ja 17 prosenttia jonkin verran laskua.

Muun muassa suurimmat kerrostalorakentajat Helsinki, Vantaa, Espoo, Oulu ja Tampere arvioivat kasvun jatkuvan alueellaan edelleen. Helsinki ja Oulu odottavat jopa voimakasta kasvua, Espoo, Vantaa ja Tampere jonkin verran kasvua.

Selvityksessä kasvukaupungeiksi laskettiin Helsinki, Espoo, Kauniainen, Vantaa, Tampere, Turku, Oulu, Lahti, Kuopio, Jyväskylä, Hyvinkää sekä Riihimäki.

Selvitys toteutettiin puhelinhaastatteluna kesäkuussa 2018. Selvitykseen vastasi 293 manner-Suomen 295 kunnasta.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Tutkimuslaitoksen kysely ennustaa kerrostaloaloitusten kasvavan vielä nykyiseltä huipputasolta”

Jätä kommentti