Sitowise on hankkinut tamperelaisen rakennuttamis- ja valvontapalvelua tarjoavan Insinööritoimisto Jorma Väänänen oy:n liiketoiminnan.

Sitowise hankki insinööritoimiston Tampereelta

Sitowise on hankkinut tamperelaisen rakennuttamis- ja valvontapalvelua tarjoavan Insinööritoimisto Jorma Väänänen oy:n liiketoiminnan.

Kirjoittaja(t) Rakennuslehti

Vuodesta 1987 toiminut Insinööritoimisto Jorma Väänänen on erikoistunut rakennuttamis- ja projektinvalvontapalveluihin Etelä-Suomen alueella. Yhtiön osaaminen palvelee laajaa asiakasjoukkoa niin talonrakennus- kuin infrahankkeissa. Yhtiön seitsemän hengen henkilökunta jatkaa entisissä tehtävissään Sitowisen palveluksessa.

Hankinta vahvistaa Sitowisen palvelutarjontaa Pirkanmaan alueella. Yhtiö tarjoaa nyt kokonaisvaltaiset talo- ja infrarakentamisen suunnittelu- ja konsultointipalvelut paikallisesti Tampereelta 140 asiantuntijan voimin.

Tätä artikkelia on kommentoitu 5 kertaa

5 vastausta artikkeliin “Sitowise hankki insinööritoimiston Tampereelta”

 1. Hiukan rupee olee näitä konsultteja liikaa. Tekijämiehiä vähemmän
  kun perässä katsojia. Konsultit oikeisiin hommiin!

  1. Aivan samaa mieltä! Rakennuttamisen puolella on näitä perheyrityksiä ja vähemmän perheyrityksiä, jotka tekevät ns. elantonsa tarjoamalla tyhjää ilman vastuuta. Laskutuksen osaaminen on taikasana. Aihe josta pitäisi puhua paljon enemmän ja ehkä tehdäkin asialle jotakin. Se vähäinenkin ammattitaito on alalta katoamassa kokonaan, kohta on enää konsultteja ja toisen kerroksen väkeä.

 2. Konsulttiporukka on kyllä vallannut aika hyvin alaa. Kunnollisia valvojia ei oikein ole. Suoraan koulun penkiltä tai muutaman vuoden kokemuksella varustettuja kyllä riittää.
  Työmaalla on sekin nähty, että valvoja on mennyt työmaakoppiin nukkumaan. Ei ihme, että konsulttiyritysten tulos on keskimäärin 25%. Tilaaja kyllä maksaa ihan turhasta ja laadulla ei niin väliä kunhan laskutus toimii.

 3. Mikä teidän mielestänne on noiden konsulttien/asiantuntijoiden tehtävä hankkeessa? Erityisesti kiinnostaa mielipiteet valvojan roolista?
  @kyllästynyt minkälainen on kunnollinen valvoja ja miten tämmöinen toimii tai ei toimi?

 4. Valvoja liittyy pj-konsultointiin ja tavoitehintaan, ilman valvojia hanketta ei edes ohjeistettaisi, riippuu tietenkin valvojasta itsestään. Kuka haluaa rypeä huonon pääurakoitsijan ja tyhmän rakennuttajan vaikeuksissa. Kokonaisurakoissa valvojan rooli lienee vähäinen. Pj-konsulttiin liittyy usein myös yleisaikataulut, jotka muuten jäävät kokonaan. Pj-konsultointi valvojineen vai pääurakoitsijoiden hegemonia, molemmat pyrkivät kokoamaan ryhmäkorjaushankkeita, millä rahastus on helppoa, kun tilaaja ei ymmärrä ositusta bisneksessä tai tajua, että kiinteähintainen kokonaisurakka suhteutettuna urakoitsijan kykyyn selviytyä velvoitteistaan jättää lakeerikengät nuolemaan näppejään. Molemmat taatusti osaavat alittaa riman, kun budjetti paukkuu, mutta urakoitsija voi tehdä sen hallitusti tai tosirumasti. Olisko tässä maassa 1 yritys, joka hoitaa kokonaisurakan hallitusti.

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi