Kokeile kuukausi maksutta

Kuninkaankylän Puurakentajat rakentaa puusta mieluiten muovittomasti – valmis myös hybridihankkeisiin

Vuonna 2006 perustettu Kuninkaankylän Puurakentajat on tietyllä tavalla kokoaan merkittävämpi yhtiö. Vaikka sen liikevaihto ja henkilöstömäärä eivät ole kovin suuria, puun käsittelyn erityisosaamisensa ansiosta yhtiö on tullut tutuksi monista puurakentamishankkeista.

Kirvesmiehet Markus Heikkilä (vas.) ja Ahti Kunimägi keskustelevat toimitusjohtaja Jyrki Huttusen (oik.) kanssa Lapinmäen päiväkodin työmaalla Helsingin Etelä-Haagassa. Päiväkotihankkeen pääurakoitsija on Rakennuspartio. Kuva: Sari Gustafsson

Puualan suurista toimijoista esimerkiksi Stora Enso on hyödyntänyt Puurakentajien osaamista, pienemmässä mittakaavassa vaikkapa Porin Suomi Areenan paviljongin asennustöissä viime kesänä sekä vuoden 2017 Lahden MM-hiihtojen CLT-rakenteissa. Toisaalta suuren mittakaavan hankkeissa on Stora Enson kanssa tullut negatiivistakin julkisuutta Wood Cityn LVL-puukerrostaloista. Niissä Puurakentajat toimi norjalaisen Woodconin kumppanina rungon asentamisessa.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk.

1 kk koejakso veloituksetta

Tutustu digi-Rakennuslehteen kuukauden ajan veloituksetta ja sitoumuksetta.

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuninkaankylän Puurakentajat rakentaa puusta mieluiten muovittomasti – valmis myös hybridihankkeisiin”

Viimeisimmät näkökulmat