Kokeile kuukausi maksutta

YIT ja HGR myivät parhaillaan saneerattavan kiinteistön Espoosta

YIT, HGR Property Partners ja niiden yhteisyritys Regenero ovat myyneet omistamansa Tietotie 6 -kiinteistön Espoon Otaniemestä EQ Hoivakiinteistöt -erikoissijoitusrahastolle.

Kuva: YIT

Kiinteistön vuokrattava pinta-ala on noin 26000 neliömetriä. Se on vuokrattu pitkillä vuokrasopimuksilla täyteen Espoon kaupungin eri yksiköille. Osapuolet ovat sopineet, ettei kauppahintaa julkisteta.

YIT saneeraa kiinteistöä paraikaa moderneiksi työskentelytiloiksi ja koulukäyttöön. Saneerausta valmistelevat muutos- ja purkutyöt kiinteistössä alkoivat vuonna 2017 ja varsinaiset saneeraustyöt keväällä 2018. Toimistot valmistuvat vaiheittain loppuvuodesta 2018 ja alkuvuonna 2019. Koulu avaa ovensa syksyllä 2019.

Regeneron omistusosuus kiinteistöstä oli noin 40 prosenttia, YIT:n ja HGR Property Partnersin suorat omistusosuudet olivat kumpikin noin 30 prosenttia.

”Tietotien hanke toteuttaa erinomaisesti YIT:n strategian kahta painopistealuetta: kaupunkikehitystä kumppaneiden kanssa sekä suhdanteista riippumattomia liiketoimintoja, joita korjausrakentaminen edustaa. Olemme tyytyväisiä hankkeeseen kohdistuneeseen sijoittajakysyntään sekä EQ Hoivakiinteistöihin pitkäjänteisenä omistajana”, YIT:n Toimitilat ja Kiinteistöt -segmenttien johtaja Esa Neuvonen toteaa tiedotteessa.

”EQ Hoivakiinteistöjen lähtökohta on pitkäaikainen kiinteistöjen omistus. Tämä kohde sopii erinomaisesti rahastoomme ja täydentää pääkaupunkiseudulle keskittynyttä koulukiinteistökantaamme”, EQ Hoivakiinteistöjen sijoitusjohtaja Jennifer Eloheimo sanoo.

YIT ja HGR Property Partners perustivat yhteisyritys Regeneron vuonna 2016. Se keskittyy toteuttamaan suuria toimistokiinteistökehityshankkeita, joissa YIT ja HGR voivat keskittyä omiin vahvuuksiinsa. Yhteisyrityksen toimintamalliin kuuluu, että YIT toteuttaa hankkeen rakennustyöt.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “YIT ja HGR myivät parhaillaan saneerattavan kiinteistön Espoosta”

  1. Kiinteistöä ei saneerata, vaan rakennusta. Alan lehden pitäisi kyllä tietää alan sanasto. Tuossa tapauksessa kiinteistön rajat ovat tontin rajat. Tontilla (=kiinteistöllä) sijaitsevaa rakennusta voi saneerata. Kiinteistön pinta-ala on eri asia, kuin rakennuksen pinta-ala.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat