Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi reippaasti

Rakentamisen toimialan avoimien työpaikkojen määrä kasvoi viime vuoden viimeisellä neljänneksellä roimasti vuotta aiemmasta.

Tilastokeskuksen mukaan rakentamisessa oli loka-joulukuussa 2018 noin 3300 avointa työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 2500. Työnantajien oman arvion mukaan rakentamisen avoimista työpaikoista paljon oli vaikeasti täytettäviä.

Myös kaikkien toimialojen yhteenlaskettu avoimien työpaikkojen määrä kasvoi reilusti vuoden takaisesta. Vuoden 2018 viimeisellä neljänneksellä eri toimialoilla oli avoimena yhteensä 41000 työpaikkaa, kun vuotta aiemmin niitä oli noin 37200.

Tilastokeskus on kerännyt tietoa avoimista työpaikoista neljännesvuosittain vuodesta 2002 alkaen. Kysely osoitetaan yksityisen ja julkisen sektorin toimipaikkojen rekrytoinneista vastaaville henkilöille. Tiedonantaja vastaa kyselyyn joko verkkolomakkeella tai puhelinhaastattelulla. Tiedonkeruussa on mukana 2500 eri toimipaikkaa joka vuosineljänneksellä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Rakentamisen avoimien työpaikkojen määrä kasvoi reippaasti”

Vastaa