A-Kruunu aikoo kasvattaa asuntotuotantoaan selvästi

Valtion omistaman erityistehtäväyhtiön A-Kruunun tavoitteena on kasvattaa huomattavasti kohtuuhintaisten vuokra-asuntojensa tuotantoa lähivuosina.

Yhtiö kaavailee vuosittaisten asuntoaloitustensa määrän nousevan noin 800 asuntoon vuonna 2021. Asunnoista pääosa nousisi Helsingin seudulle, osa muille suurimmille kaupunkiseuduille. Myös puukerrostalojen tuotantoa on tarkoitus lisätä.

Viime vuonna A-Kruunu aloitti 481 asunnon rakentamisen ja asuntoja valmistui 296. Rakenteilla ja suunnitteilla oli yhteensä 1372 asuntoa. Vuoden lopussa A-Kruunulla oli 793 valmista asuntoa.

”Saimme viime vuonna rakenteille useita merkittäviä hankkeita, muun muassa Urbaanit lapsiperheet -konseptihankkeen Helsingin Kalasatamaan. Valmistuneista hankkeista voi mainita Helsingin Kuninkaantammeen rakennetut puukerrostalot, jotka ovat osa puu- ja betonirakentamisen vertailututkimusta”, toimitusjohtaja Jari Mäkimattila kertoo tiedotteessa.

Yhtiön toiminnan tulevaisuuden kannalta Mäkimattila pitää tärkeänä asiana, että eduskunta hyväksyi yhtiön lisäpääomittamisen. Se mahdollistaa kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen tuotannon kasvattamisen ja toiminta-alueen laajentamisen. Päätöksen myötä A-Kruunu voi osallistua vahvalla panoksella laajempien aluekokonaisuuksien toteuttamiseen, puurakentamisen edistämiseen ja laadukkaan kaupunkiasumisen kehittämiseen.

”Tuottamillemme asunnoille  on selkeästi kysyntää. Valmistuneisiin kohteisiin oli satoja hakijoita, jotka arvostivat sekä asuntojen hyvää sijaintia että vuokran edullisuutta.”

A-Kruunun kaikkien asuntojen keskivuokra oli viime vuonna 11,60 euroa neliöltä. Taloudellinen käyttöaste oli vuodenvaihteessa 99,6 prosenttia ja asukasvaihtuvuus noin 13 prosenttia.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “A-Kruunu aikoo kasvattaa asuntotuotantoaan selvästi”

  1. Valtion pääomittamisen vuoksi ilmoitetut keskivuokrat ovat vertailukelpoisia vain rajoitettuihin verrokkikohteisiin. Vertailutietona hyöty aika marginaalinen.

  2. Harvoja bisneksiä jotka kannattavat aina. Jos ei rahat riitä pyydetään sitä valtiolta lisää, jos rakennuttamisessa mokataan niin aina löytyy taho paikkaamaan harjoittelun. Paljon tärkeämpää kuin se ,että valtio hyväksyisi yhtiön lisäpääomittamisen olisi valtion pohtia miten kaikkia yleishyödyllisiä toimijoita kannustettaisiin ja edesautettaisiin tässä hyvässä yleishyödyllisyyden viitekehyksessä.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat