Materiaalien hinnat laskivat, ja tarjoushintojen ja aliurakoiden nousu hiipui

Rakentamisen suhdannehuipun ohittuminen on alkanut näkyä jo materiaalihinnoissa, kustannuksissa, tarjoushinnoissa ja tarjoushalukkuudessa, kertoo FMC Laskentapalvelujen ja Rapalin Rakennuslehdelle tekemät arviot. Suoritteiden hinnat nousivat kuitenkin yhä, ja elementtipulan vuoksi paikallarakentaminen kallistui selvästi.

Betonielementtien hinta on laskenut ja tilausajat ovat lyhentyneet. Paikallarakentaminen sen sijaan on kallistunut. Kuva Liisa Takala.
Materiaalien hinnat lähtivät loppuvuodesta pääkaupunkiseudulla selvään laskuun tai hinnat pysyivät ennallaan. Suhdanneherkissä julkisivuelementeissä lasku näkyy selvimmin. Suoritepuolella laskua ei kuitenkaan vielä tammikuuhun mennessä ollut tapahtunut, ja rakentamisen loppuvaiheen töissä, kuten maalauksessa, hinnat yhä nousivat.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Materiaalien hinnat laskivat, ja tarjoushintojen ja aliurakoiden nousu hiipui”

Viimeisimmät näkökulmat