Kokeile kuukausi maksutta

Suomen korkeimpaan toimistotorniin Espoon Keilaniemeen tulee Kämp-ryhmän hotelli, näköalabaaria lupaillaan

Espoon Keilaniemenrantaan nousevan Suomen korkeimman toimisto- ja hotellitornin hotellin nimi on selvinnyt. Tornitaloon on tulossa Kämp Collection Hotels -ketjuun kuuluva Glo-hotelli. Tornihankkeen takana oleva Regenero oy ilmoitti asiasta keskiviikkona.

Havainnekuva Keilaniemen tulevaisuuden kehityksestä muutaman vuoden takaa. Keilaniemi Towerin mittakaava näkyy hyvin alueen korkeimpana rakennuksensa Nesteen entisen pääkonttorin vieressä. Alue on edelleen kehityksen alla, mutta tornitalohankkeita on edelleen useita. Kuva: Arkkitehtitoimisto Sarc

Keilaniemenrannan hotelli on valmistuessaan sekä Espoon että koko Kämp Collection Hotels -ketjun suurin hotelli.

Uuteen hotelliin on tulossa 350 huonetta, kun tällä hetkellä koko ketjun kymmenessä eri hotellissa on yhteensä 1406 huonetta. Ketjuun kuuluvat esimerkiksi Kämp, Klaus K ja viime vuonna avattu luksushotelli St. George.

Hotelli sijoittuu tornin ylimpiin kerroksiin. Kaikkein ylimmäksi on suunnitteilla esimerkiksi näköalabaari ja spa. Lisäksi hotelliin on tarkoitus rakentaa konferenssitilat jopa tuhannelle hengelle.

Hotellin on tarkoitus palvella esimerkiksi alueella toimivaa yrityselämää sekä lisätä Espoon hotellipalveluita, asiasta lähetetyssä tiedotteessa kerrotaan.

”Liikenteen solmukohdassa sijaitseminen palvelee erinomaisesti muun muassa isojen kongressien järjestämistä”, toteaa Kämp Collection Hotelsin toimitusjohtaja Laura Tarkka tiedotteessa.

Keilaniemenrannan toimisto- ja hotellitornin on tarkoitus valmistua loppuvuodesta 2022, mutta hotellin osalta toiminnan on tarkoitus alkaa aikaisintaan keväällä 2023.

Meren äärelle nousevan tornin on tarkoitus olla valmistuessaan 161 metriä korkea. Esimerkiksi Kalasatamaan ensi kesän aikana valmistuva Suomen korkein asuinkerrostalo Majakka on 134-metrinen.

Tornisuunnitelmista kerrottiin ensi kerran viime keväänä. Tuolloin ilmoitettiin, että toimisto-osan päävuokralaiseksi muuttaa hissiyhtiö Kone. Tornihankkeen takana oleva Regenero on rakennusyhtiö YIT:n ja kiinteistökehitysyhtiö HGR Property Partnersin yhteisyritys.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Suomen korkeimpaan toimistotorniin Espoon Keilaniemeen tulee Kämp-ryhmän hotelli, näköalabaaria lupaillaan”

  1. Miksi Espoon junttilaan rakennetaan tornitaloja? Koko lähiö ”kaupunki” on täynnä pusikoita ja peltoa joten luulisi olevan järkevämpää rakentaa niiden paikalle 5 krs taloja

  2. Mahtava homma! Saadaan liikenteen solmukohtaan laadukas ja näyttävä rakennus, joka on samalla vielä hyvällä maisemapaikalla ja tarjoaa hyvät puitteet järjestää suuriakin konferensseja. Tämä on juurikin oikeanlaista kehitystä, jota Keilaniemi tarvitsee.

  3. Loistavaa, että on taho, jolla on tavoitetaso oikealla korkeudella ja kehittävät kaupunkeja eikä vain DDR-rakentamista.

  4. Ei taida ihan toteutua havainnollistettuna. Lisää 5 kiloa DDR-elementtiä, poista kaikki ylimääräinen arkkitehtoninen kiinnostavuus ja kustannuslisä ja sekoita kunnolla. Lopputulos ei kohoa esiteltyihin korkeuksiin, ellei joku uuvatti upota merkittäviä summia Suomeen. Omalla rahoituksella ja riskillä tämä tarkoittanee pääomien menetystä. Alkaa olla pilvenpiirtäjäindeksi sillä tasolla että lama alkaa ylihuomenna.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat