Maarakennusalan kustannukset kohosivat selvästi maaliskuussa

Maarakennusalan kustannukset jatkoivat Tilastokeskuksen mukaan nousuaan maaliskuussa.

Maarakennusalan kustannukset nousivat 3,8 prosenttia vuoden 2018 maaliskuusta vuoden 2019 maaliskuuhun. Kustannusten vuosimuutos vaihteli osaindekseittäin teknisten ja muiden järjestelmien 1,0 prosentista päällysteiden 9,2 prosenttiin.

Kokonaisindeksin nousuun vaikutti erityisesti bitumin, maa- ja kiviaineksen sekä oman kaluston kallistuminen. Kustannusten nousua hillitsi etenkin työmaatilojen sekä välillisten palkkakustannusten halpeneminen edellisen vuoden maaliskuusta.

Maarakennuskustannusten kuukausimuutos helmikuusta maaliskuuhun oli 1,3 prosenttia. Myös kuukausitasolla päällysteiden kustannukset kohosivat kovinta vauhtia, peräti 5,1 prosenttia.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Maarakennusalan kustannukset kohosivat selvästi maaliskuussa”

Vastaa