Quattro Mikenti Group teki jälleen yrityskaupat

Talotekniikkakonserni Quattro Mikenti Group (QMG) ostaa yhden Suomen johtavista sairaaloiden talotekniikkaosaajista.

Vasemmalta oikealle Calton sähkötöiden johtaja Seppo Pelkonen, Jussi Virta, LVI- ja suunnittelutöiden johtaja, QMG Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne ja Calton toimitusjohtaja Johan Löfgren. Kuva: Sami Kulju.

Kaupan ansiosta QMG saa uutta osaamista ja vahvan aseman Varsinais-Suomen talotekniikkamarkkinoille.

Calto oy ja sen tytäryhtiöt Calto Service oy ja Calto Tampere oy liittyvät yrityskaupalla QMG Partnersiin, joka on Quattro Mikenti Groupin palveluliiketoimintayhtiö.

Yrityskaupalla ei ole vaikutuksia työntekijöiden asemaan tai asiakassopimuksiin. Calton pääomistaja Johan Löfgren jatkaa yrityksen toimitusjohtajana ja vähemmistöomistajana. Hänestä tulee muiden Calton omistajien tapaan myös QMG:n osakas.

Vuonna 2018 Calto-konsernin liikevaihto oli 11 miljoonaa euroa ja henkilöstömäärä 60.

”Calton pitkät asiakassuhteet ja useat palvelusopimukset kertovat, että yhtiöön luotetaan. Yrityskauppa vahvistaa asemaamme sairaaloiden sekä teollisuuden puhdastilojen talotekniikkaurakoitsijana sekä korjaamisessa ja huollossa, Quattro Mikenti Groupin toimitusjohtaja Kimmo Liukkonen kertoo.

QMG:n palveluliiketoiminta kasvaa kaupan myötä jo yli 50 miljoonaan euroon.

”Yhtiömme on tarjonnut huolto- ja korjauspalveluita tähän saakka pääkaupunkiseudulla, Calton kaupan myötä alue kasvaa Turkuun ja Tampereelle” Quattro Mikenti Partnersin toimitusjohtaja Matti Ranne sanoo.

Sairaaloiden taloteknikkaosaamista

Calton pääomistaja Johan Löfgren on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja hän kiinnostui vaativista rakennuksista jo kouluvuosinaan isänsä LVI-yrityksessä Turussa.

”Perustimme Calton vuonna 2007 ja suuntasimme sen sairaala- ja puhdastilasektorille. Siellä työ on vaativaa ja asiakkaan toiminta on otettava huomioon tavallistakin tarkemmin. Palvelun on oltava täsmällistä ja laadukasta. Yrityksen nimi tuleekin latinan sanoista Citius Altius Longa Tempus Optimum eli ”nopeammin korkemmalle pidemmälle – optimaalisessa ajassa””, Löfgren kertoo.

Löfgrenin mukaan liittyminen QMG-konserniin laajentaa Calton palveluvalikoimaa ja läsnäoloa uusilla markkina-alueilla.

”Minua itseäni vaativa ja kehittyvä talotekniikka jaksaa kiehtoa. Olen erittäin tyytyväinen, että sairaalahankkeissa talotekniikka on tänä päivänä tärkeä osa kokonaisratkaisua, ja tilaajat arvostavat sitä korkealle”, Löfgren sanoo.

QMG-konserniin kuuluu 30 talotekniikkaan erikoistunutta tytäryritystä, joiden palveluksessa on yli 900 ammattilaista. Toimipaikkoja on Suomessa 27. Vuonna 2018 konsernin liikevaihto oli 167 miljoonaa euroa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Quattro Mikenti Group teki jälleen yrityskaupat”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat