Suomalainen arkkitehti sai Kiinan valtion palkinnon

Arkkitehti Patrick Eriksson on ensimmäisenä suomalaisena saanut kiinalaisen Yan Zhao (Hebei) Overseas Friendship Award -kunniapalkinnon.

Patrick Erikssonin palkinnon esitteli Liu Hongwei, joka on Hebei Provincial Administration of Foreign Experts Affairs foorumin varajohtaja.

Palkinto on tiettävästi Kiinan valtion toiseksi korkein kunniapalkinto ulkomaalaiselle asiantuntijalle.

Eriksson Arkkitehdit Oy on toiminut Kiinassa vuodesta 2009 lähtien. Muutama Erikssonin maahan suunnittelema kaupunkialue on saanut tunnustusta kansallisesti merkittävänä ekokaupunkina.

Vuodesta 2015 alkaen Eriksson on lisäksi toiminut ulkomaalaisena asiantuntijana foorumissa Hebei Provincial Administration of Foreign Experts Affairs.

Hebein provinssi on Kiinan suurimpia. Siellä asuu noin 75 miljoonaa ihmistä, ja sen pinta-ala on noin kaksi kolmasosaa Suomen pinta-alasta.

”Palkinnon saaminen on suuri kunnia ja kruunaa vuosikymmenen uurastuksemme Aasiassa”, Eriksson sanoo tiedotteessa.

Erikssonin mukaan Kiinassa olisi suomalaisille valtavasti vienti- ja yhteistyömahdollisuuksia. Hänen oma toimistonsa keskittyy tätä nykyä ekologisen kaupunkisuunnittelun lisäksi urheiluun, hyvinvointiin sekä terveydenhuoltoon liittyviin projekteihin.

”Näissä Suomesta löytyy kansainvälistä kilpailukykyä sekä osaamisen että erityisesti energiaa ja ympäristöä säästävän teknologian tasolla”, Eriksson jatkaa.

Nimitettiin myös suuren infrarakennusyhtiön asiantuntijaksi

Palkinnon julkistamisen yhteydessä Eriksson on myös nimitetty CSECC Road and Bridge Group Co Ltd yhtiön erityisasiantuntijaksi.

Yhtiö on osa maailman suurimpiin kuuluvaa China Communications Construction Companya ja keskittyy kansainväliseen infrarakentamiseen kuten moottori- ja rautateihin, siltoihin, satamiin ja tunneleihin.

”Tämä tuli minulle mielenkiintoisena yllätyksenä, katsotaanpa mihin se johtaa”, Eriksson toteaa.

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Suomalainen arkkitehti sai Kiinan valtion palkinnon”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat