Kokeile kuukausi maksutta

Inwidoon kuuluvan Profinin toimitusjohtaja vaihtaa alaa

Lasiliukuovia valmistavan Profinin toimitusjohtaja Mikko Haapala siirtyy älylukkojen pariin.

Inwido-konserniin kuuluvan ja lasiliukuovia valmistavan Profinin toimitusjohtaja siirtyy yrittäjäksi kotimaiseen älylukkoja valmistavaan Rollock-yritykseen. Hän on ostanut yrityksestä osuuden, joka tekee hänestä sen suurimman yksittäisen omistajan.

Haapala on aiemmin ollut yksi Profinin pääomistaja ennen kuin yhtiö myytiin Inwodolle.

Haapala jatkaa Profinin toimitusjohtajana seuraajansa löytymiseen saakka, minkä jälkeen hänestä tulee Rollockin toimitusjohtaja. Haapala sanoo Rakennuslehdelle, että uskoo tämän tapahtuvan tulevan syksyn aikana.

Rollockin kotipaikka on Kajaanissa, missä sijaitsee myös sen tehdas sekä datakeskus. Lisäksi yrityksellä on toimipisteet Oulussa ja Vantaalla. Työntekijöitä on 12.

Toiminut sijoittajana yrityksessä

Haapala on toiminut Rollockissa merkittävänä yksityissijoittajana viime vuodesta alkaen. Hän kiinnostui yrityksestä arkielämänsä kautta.

“Pohdin esimerkiksi tilannetta, jossa auton ovet avautuvat automaattisesti autoa lähestyttäessä, mutta kotiovella täytyy kaivella avaimia taskusta”, Haapala kertoo yrityksen tiedotteessa.

”Autojen ovet ovat siis jo digitalisoituneet, mutta asuintalojen lukitus on vielä hyvin perinteistä, mekaniikkaan pohjautuvaa. Rollock tarjoaa ratkaisun oviympäristön digitalisoimiseksi, mikä toi minulle vahvan uskon yrityksen innovaatioon.”

Haapalan mukaan siirtyminen ovi- ja ikkunateollisuudesta älylukkojen pariin on hänen uralleen luonteva seuraava askel.

”Nyt kun Rollockin tuote on valmis, yrityksellä on hyvät edellytykset kasvuun.”

Pilvipalvelu on olennainen osa tuotetta

Rollock on avaimeton lukitusjärjestelmä. Oven avaamiseen käy joko puhelimen mobiilisovellus, NFC-tagi tai mikä tahansa NFC-ominaisuudella varustettu kortti, joka on koodattu avaimeksi.

Pilvipalvelu on merkittävä osa yrityksen tuotekehitysprosessia, sillä kulkuoikeuksien hallinnointi tapahtuu pilvipalvelussa.

“Älylukituksen mukanaan tuomat mahdollisuudet eivät rajoitu ainoastaan liikkumiseen ja oven avaamiseen, vaan se tarjoaa lähtökohdat myös muille älykkäille palveluille, jotka helpottavat ihan jokapäiväistä arkea”, Haapala sanoo.

Edit: Juttua täydennetty Haapalan taustoituksella 12.6. kello 14.15.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Inwidoon kuuluvan Profinin toimitusjohtaja vaihtaa alaa”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat