Kokeile kuukausi maksutta

Katso vaikuttavat havainnekuvat: Kansallismuseon lisärakennus on joku näistä vaihtoehdoista

Kansallismuseon lisärakennuksesta on parhaillaan käynnissä arkkitehtuurikilpailu. Voittaja tiedetään joulukuussa.

Nimerkillä Atlas toimitettu ehdotus näyttäisi vaikuttavalta ilta-aikaan.
Kuuntele juttu

Uusi Kansallinen -arkkitehtuurikilpailun lautakunta valitsi viisi työtä varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen 184 ehdotuksen joukosta. Kilpailu käydään loppuun saakka nimimerkeillä. Finalistit ovat – aakkosjärjestyksessä – työt Asuuri, Atlas, Haapio, Kolme Pihaa ja Lähde.

Lisärakennuksen tiloista iso osa tulee olemaan maanpinnan alla. Siksi maanpäälliset rakenteet näyttävät varsin pieniltä, mutta samalla tyylikkäiltä.

Tässä ovat finalistiehdotuksien havainnekuvat:

Asuuri

Atlas

Haapio

Kolme pihaa

Lähde

Voittaja selvillä joulukuussa

Finalistiehdotuksia voi kommentoita ja niistä on lisää kuvia, piirustuksia ja tietoa osoitteessa: www.uusikansallinen.fi/kilpailutyot/

Kilpailun voittaja on selvillä joulukuussa. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Kansallismuseo, Museovirasto ja Senaatti-Kiinteistöt.

Antti Rinteen (sd) uusi hallitus sitoutui hallitusohjelmassaan kansallismuseon laajennushankkeen toteuttamiseen. Historiallisen Kansallismuseon päärakennuksen, lisärakennuksen ja pihapuiston muodostama uusi museokokonaisuus avautuu suunnitelmien mukaan vuonna 2025.

Tänä kesänä Kansallismuseon Kesäpihalle on tuotu paviljonki, jota Kansallismuseo tarjoaa erilaisille yhteisöille tapahtumapaikaksi.

Helsinki-päivänä, keskiviikkona 12.6. klo 14–17 Kesäpihalla voi tutustua viiden finalistityön kilpailuaineistoon pullakahvien merkeissä.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Katso vaikuttavat havainnekuvat: Kansallismuseon lisärakennus on joku näistä vaihtoehdoista”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat