Kuopion Portin ensimmäinen osa noussut harjakorkeuteen

Kuopion asemanseudun kokonaan uudistavan Kuopion Portti -hankkeen ensimmäinen vaihe on noussut harjakorkeuteen.

Kuopion Portti tuo Kuopioon tornitaloasumista ja uuden matkakeskuksen. Kuva: Lapti.

Hanke on kokonaisuudessaan kooltaan noin 50 000 neliömetriä ja se rakennetaan kolmessa osassa. Ensimmäisenä harjakorkeuteen nousseessa A-vaiheessa on toimisto- ja hoivatiloja yhteensä noin 4 800 neliömetriä, 30 paikkaa sisältävä hoivakoti ja 35 palveluasuntoa sekä 53 tavallista asuntoa. Asunnot sijaitsevat tornitalon yläkerroksissa 9-16.

Harjakorkeudessa oleva A-vaihe vastaa noin neljännestä koko hankkeen lattiapinta-alasta. Kuopion Portista rakennetaan lähes hiilineutraalia aluetta, jossa lämmitysenergia saadaan maalämmöstä.

Rakennuksen alle porattiin A-osan tilojen lämmitystä ja kesän viilennystä varten 12 lämpökaivoa. Yhteensä alueelle portaan noin 78 lämpökaivoa.

Rakennustyömaalla työskentelee päivittäin keskimäärin 120 henkilöä. Alue valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2022.

”Tammikuussa 2020 valmistuvaan A-vaiheen toimisto- ja liiketiloista on enää vuokraamatta kolme pientä liiketilaa. Alkuvuodesta 2021 valmistuvan B-vaiheen tiloistakin on vuokrattu noin 70 prosenttia”, rakennusliike Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen kertoo.

Portin alueesta syntyy joukkoliikenteen keskipiste ja nyt rakenteilla olevaan B-vaiheeseen sijoittuvat esimerkiksi matkustajien odotustilat. Rakenteilla on myös alueen työntekijöiden, matkustajien ja asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva pysäköintilaitos.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopion Portin ensimmäinen osa noussut harjakorkeuteen”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi