Kuopion Portin ensimmäinen osa noussut harjakorkeuteen

Kuopion asemanseudun kokonaan uudistavan Kuopion Portti -hankkeen ensimmäinen vaihe on noussut harjakorkeuteen.

Kuopion Portti tuo Kuopioon tornitaloasumista ja uuden matkakeskuksen. Kuva: Lapti.

Hanke on kokonaisuudessaan kooltaan noin 50 000 neliömetriä ja se rakennetaan kolmessa osassa. Ensimmäisenä harjakorkeuteen nousseessa A-vaiheessa on toimisto- ja hoivatiloja yhteensä noin 4 800 neliömetriä, 30 paikkaa sisältävä hoivakoti ja 35 palveluasuntoa sekä 53 tavallista asuntoa. Asunnot sijaitsevat tornitalon yläkerroksissa 9-16.

Harjakorkeudessa oleva A-vaihe vastaa noin neljännestä koko hankkeen lattiapinta-alasta. Kuopion Portista rakennetaan lähes hiilineutraalia aluetta, jossa lämmitysenergia saadaan maalämmöstä.

Rakennuksen alle porattiin A-osan tilojen lämmitystä ja kesän viilennystä varten 12 lämpökaivoa. Yhteensä alueelle portaan noin 78 lämpökaivoa.

Rakennustyömaalla työskentelee päivittäin keskimäärin 120 henkilöä. Alue valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2022.

”Tammikuussa 2020 valmistuvaan A-vaiheen toimisto- ja liiketiloista on enää vuokraamatta kolme pientä liiketilaa. Alkuvuodesta 2021 valmistuvan B-vaiheen tiloistakin on vuokrattu noin 70 prosenttia”, rakennusliike Laptin Itä-Suomen aluejohtaja Risto Pekkarinen kertoo.

Portin alueesta syntyy joukkoliikenteen keskipiste ja nyt rakenteilla olevaan B-vaiheeseen sijoittuvat esimerkiksi matkustajien odotustilat. Rakenteilla on myös alueen työntekijöiden, matkustajien ja asukkaiden yhteiskäyttöön tuleva pysäköintilaitos.

 

 

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kuopion Portin ensimmäinen osa noussut harjakorkeuteen”

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat