Raide-Jokerin tiukka aikataulu vaikuttaa: puunkaatoja pakko tehdä lintujen pesinnän aikana

Raide-Jokerin linjaukselta kaadetaan kesällä jonkin verran puustoa. Pääsääntöisesti puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ollessa ohi.

Raide-Jokerin toteutus etenee. Kuva: Helsingin kaupunki

Raide-Jokerin toteuttamisen viimeiset poliittiset päätökset venyivät keväällä hyvin lähelle varsinaista rakentamisen aloitusajankohtaa, eikä kaikkia rakentamista valmistelevia puunkaatoja pystytty toteuttamaan alkukevään aikana. Puunkaadot tehdään lintujen pesimäajan ulkopuolella aina kun se on mahdollista, mutta jonkin verran puustoa on pakko kaataa jo kesäkuussa, jotta hankkeen valmistuminen aikataulussa on mahdollista.

Puunkaatoja tehdään kesäkuussa Roihupellon Varikkotien molemmin puolin. Mustapuron taimenkannan turvaamiseksi vesistötyöt alueella on tehtävä ennen syyskuun puoliväliä, jottei kutuaikaa häiritä. Vesistötöitä ei päästä aloittamaan ennen kuin alueelta on kaadettu jonkin verran puita.

Kaikki kaadettavat puut katselmoidaan kaupunkien ympäristöasiantuntijoiden kanssa. Mikäli kaadettaviksi suunnitelluissa puissa havaitaan pesiviä lintuja, ei kyseisiä puita kaadeta. Vain pikaraitiotien rakentamisen kannalta välttämättömät puut kaadetaan. Varikkotien puunkaatojen lisäksi kaadetaan jonkin verran istutettuja katupuita katualueilta linjauksen varrelta.

Tätä artikkelia on kommentoitu 3 kertaa

3 vastausta artikkeliin “Raide-Jokerin tiukka aikataulu vaikuttaa: puunkaatoja pakko tehdä lintujen pesinnän aikana”

  1. Julmaa murhaamista ja eläinrääkkäystä byrokraateilta, tuhotaan vielä hiilinielukin puut kaatamalla.

    1. Koko ratikkaprojekti on täyttä aivottomuutta. Vanhentunutta single point of failure-teknologiaa, joka tulee jäämään sähköisen kumpyöräliikenteen jalkoihin lähivuosikymmeninä. Mutta minkäs teet, kun Helsinskin virheät ovat ratikkafetisistejä?

  2. Onhan hanketta hierottu jo ainakin 10 vuotta. Olisi sinä aikanakin voinut puita kaataa valikoiden.

Jätä kommentti

Viimeisimmät näkökulmat