Arkkitehtipalvelu ostaa Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen

Helsinkiläisen toimiston oston myötä jyväskyläläisen Arkkitehtipalvelun henkilöstömäärä nousee lähes sataan ja liikevaihto noin 10 miljoonaan euroon.

Kuvassa vasemmalta katsottuna Juha Pakarinen sekä Jukka Turtiainen. Kuva: Arkkitehtipalvelu

Arkkitehtipalvelu toimii Jyväskylän lisäksi myös Kuopiossa, Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä. Kauppa vahvistaa yhtiön jalansijaa etenkin pääkaupunkiseudulla, jossa sen liiketoiminta kasvaa yli 50 prosenttia.

”Kasvu on meille tärkeää asiakkaidemme tarpeiden vuoksi, ei itsetarkoitus”, Arkkitehtipalvelun toimitusjohtaja Juha Pakarinen sanoo tiedotteessa.

”Yritysten arvopohjien pitää kohdata, jotta kauppa voi toteutua. Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen kohdalla juuri tämä oli ratkaiseva asia. Myös osaamisemme ja asiakkuutemme täydentävät hyvin toisiaan.”

Nyt tehty yritysosto liittyy myös rakennushankkeiden koon kasvamiseen. Aiempaa isompien hankkeiden myötä arkkitehtitoimistojen vastuualueet ovat yrityksen mukaan kasvaneet ja toimistoilta odotetaan aiempaa kokonaisvaltaisempaa palvelua.

”Tekninen kehitys ja lainsäädännön muutokset vaativat koko ajan enemmän huomiota”, Pakarinen sanoo.

”Lisäksi digitaaliset ratkaisut, tekoäly ja virtuaalitodellisuus ovat asioita, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia. Pienelle toimijalle kaiken tämän kehittäminen ei ole mahdollista, joten näemme kasvun tärkeänä tulevaisuuden menestystekijänä.”

Turtiainen oli jo etsinyt ostajaa

Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen suunnittelutyön pääpaino on viime ajat ollut asuntorakentamisessa.

”Koska tulevaisuuden suunnittelutoimiston lisääntyvät vastuut ja vaatimukset edellyttävät suurempaa toimijaa kuin noin 20 työntekijän arkkitehtitoimistomme, olimme yhtiökumppanini arkkitehti Ulla Saarisen kanssa jo jonkin aikaa kartoittaneet mahdollista yhteistyökumppania tai liiketoiminnan ostajaa”, Jukka Turtiainen sanoo.

”Neuvottelut tyrehtyivät kuitenkin yrityskulttuurien ja toimintatapojen liian suuriin eroihin. Arkkitehtipalvelun arvot ja suhtautuminen työhyvinvointiin ja asiakkaan palveluun tuntui heti ensimmäisestä kohtaamisesta alkaen samalta kuin meillä.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Arkkitehtipalvelu ostaa Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiaisen”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat