Kokeile kuukausi maksutta

Helsingissä on maailman paras uusi yleinen kirjasto

Helsingin keskustakirjasto Oodi on eilen tiistaina 27. elokuuta valittu vuoden 2019 Public Library of the Year -palkinnon saajaksi Ateenassa parhaillaan käynnissä olevassa IFLAn (The International Federation of Library Associations and Institutions) kirjastoalan maailmankongressissa.

Oodi on palkittu maailman parhaana uutena kirjastona. Kuva: Maarit Hohteri

Public Library of the Year -palkinto jaetaan vuosittain yleiselle kirjastolle, joka on vasta rakennettu tai jonka toiminta on käynnistetty tiloissa, joita ei ole ennen käytetty kirjastona.

Palkintoa haki tänä vuonna yhteensä 16 kirjastoa eri puolilta maailmaa. Muut finaaliin päässeet kirjastot olivat australialainen Green Square Library and Plaza, Alankomaiden Bibliotheek LocHal ja Uuden-Seelannin Tūranga – Christchurch Central Library.

Palkinnon sponsorina toimiva IT-yritys Systematic lahjoitti Oodille 5 000 Yhdysvaltain dollaria.

”Oodia suunniteltiin pitkään yhdessä asiakkaiden kanssa”, Oodin johtaja Anna-Maria Soininvaara sanoo.

”Asiakkailta saatiin yli 2000 ideaa arkkitehtuurikilpailun pohjaksi. Arkkitehtitoimisto ALA suunnitteli upean ja ainutlaatuisen rakennuksen, jossa on huomioitu kaikki asiakkaiden eniten toivomat elementit. Ihmiset ottivat välittömästi Oodin omakseen, mikä on suurin onnistumisemme. Public Library of the Year -palkinto kertoo, että tämä on huomattu myös maailmalla.”

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Helsingissä on maailman paras uusi yleinen kirjasto”

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat