Opettajapula riivaa ammattikorkeakouluja – ”Meillä ei ole joustovaraa”

Rakennuslehti kysyi ammattikorkeakouluilta, onko niillä pulaa rakennusalan opettajista. Moni vastasi myöntävästi.

Ammattikorkeakouluissa on pulaa sekä rakennusalan opiskelijoista että opettajista. Kuva: Liisa Takala)
Rakennusalan opettajapula on päivänpolttava ongelma ammattikorkeakouluissa. Lähes kaikki Rakennuslehden kyselyyn vastanneet oppilaitokset kertovat vajeesta. Vain muutamasta ammattikorkeasta todettiin, että tällä hetkellä pulaa ei ole.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu 4 kertaa

4 vastausta artikkeliin “Opettajapula riivaa ammattikorkeakouluja – ”Meillä ei ole joustovaraa””

  1. Niin ne älyttömät titteli vaatimukset. 1990 luvulle asti kelpasi käytännön kautta edenneet opettajaksi. Nämä oikean käytännön osaamisen ammattilaiset pystyivät antamaan ns. hiljaista tietoa, jota ei yliopistoista tai näistä AMK auta minua kaikessa kouluista löydy. Arvomaailma on päälaillaan nykyisin, liikaa larvantolaisia opettamassa isää tiedätte kyllä mitä tekemään. Ei se loputon opiskelu ja tittelien saavuttaminen mitään ammatti taitoa luo, paperilla pa…kin näyttä eri näköiseltä.

    1. Paras yhdistelmä olisi ihminen, jolla on kokemusta sekä sitä teoriatietoa. Todella usein kentältä löytyy myös vaarallisia kokemusperäisiä ”osaajia” opettajiksi. Näkisin mieluusti yhteistyön lisääntyvän liike-elämän ja korkeakoulujen kanssa siten, että yhä useammin voisi joku työsuhteessa oleva ammattilainen tai ryhmä ammattilaisia vetää muutaman kurssin opiskelijoille, näin opiskelijat saavat erilaisen kosketuksen työelämän vaatimuksiin.

  2. Eipä ole kovasti kiinnostanut oppilaitoksia 35v työkokemus ja opettajapätevyys

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi