Robottitehdaslaajennus on millintarkkaa työtä

Ulvilalainen Cimcorp päätti tuplata tuotannon tilat ja rakennuttaa tätä varten liki jalkapallokentän kokoisen hallilaajennuksen. Erityisesti lattian tarkkuusvaatimukset ovat tavanomaista tuotantorakennusta suuremmat, koska robottien kykyä tehdä suoria ja korkeita pinoja on voitava testata tehdasolosuhteissa.

Vanha robottien tuotantohalli on rakennettu vuonna 2002. (Kuva: Vesa Tompuri)
Robotiikalla on ollut tähän asti eniten sovelluksia teollisessa tuotannossa, mutta nyt markkinat kasvavat nopeimmin kaupan alalla. Myös Rosenlewin automaatio-osastosta alkunsa saaneen ulvilalaisen robottivalmistaja Cimcorpin voimakas kasvu on viime aikoina kertynyt kansainvälisten vähittäiskauppayritysten tilauksista.

Tämä artikkeli on tarjolla vain Rakennuslehden tilaajille

Olen jo tilaaja

Rekisteröidy

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Robottitehdaslaajennus on millintarkkaa työtä”

Vastaa