Kokeile kuukausi maksutta

Omistusasunnosta muutetaan asoasuntoon – ”Ilmiö on ollut nähtävissä jo pidempään”

Monet asukkaista ovat myyneet omistusasuntonsa ja vapauttaneet varoja elämiseen, Asokodit omistavan Asuntosäätiön tiedotteessa kerrotaan.

Leineläntie 15 -kohteessa ei ole lainkaan yksiöitä. Kuva: Asokodit

Asokotien uusin kohde on valmistunut Vantaan Leinelään.

Leineläntie 15:een muuttaa eri-ikäisiä asukkaita yksineläjistä lapsiperheisiin, mutta suurimpana asukasryhmänä ovat yli 50-vuotiaat.

”Monet asukkaat ovat halunneet vapauttaa omistusasunnon myynnillä rahaa muuhun elämiseen. Ilmiö on ollut nähtävissä jo pidempään muissakin asokohteissa. Leineläntiellä paritalojakin on myyty pariskunnille. Asumisoikeusasunnoissa kohtuulliset asumisen kustannukset mahdollistavat sekä riittävän tilan että asumisen helppouden myös omakotitalotyyppisessä asumisessa”, kertoo myyntineuvottelija Päivi Tulokas.

Leineläntiellä kaikkiin asuntoihin kuuluu myös autopaikka.

”Vaikka Leinelästä pääsee kehärataa pitkin junalla helposti myös lentokentälle ja Helsingin keskustaan, monille asukkaille autopaikan saaminen on ollut ratkaiseva tekijä kohteen valintaan”, Tulokas kertoo.

Leineläntie 15:ssä ei ole lainkaan yksiöitä. Asuntokoot ovat 39,5 – 113 neliötä. Pienemmät asunnot sijoittuvat pienkerrostaloon ja isommat paritaloihin.

Ei ihan halpaa asumista

Keskimääräinen käyttövastike on 14,70 euroa neliöltä kuukaudessa. Vastikkeeseen sisältyy laajakaista. Keskimääräinen alkuperäinen asumisoikeusmaksu on 556,00 euroa jyvitetyltä neliöltä. Asumisoikeusmaksun saa mahdollisen poismuuton yhteydessä takaisin rakennuskustannusindeksillä tarkistettuna.

”Kohde on myynyt hyvin, vain muutama kerrostalokolmio on vielä vapaana”, Tulokas kertoo.

Tätä artikkelia on kommentoitu kerran

Yksi vastaus artikkeliin “Omistusasunnosta muutetaan asoasuntoon – ”Ilmiö on ollut nähtävissä jo pidempään””

  1. Ehkä artikkelissa voisi myös mainita, että asumisoikeuden sääntöjen takia otsikon tempusta on alle 55-vuotiaiden turha haaveilla.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat