Kokeile kuukausi maksutta

Painovoimaisen ilmanvaihdon koneellistaminen lisää usein energialaskua: ”Ilmanvaihto alkaa ensi kertaa toimia kunnolla”

Jaakko Ketomäen työhön kuuluu nyt niin kestävä rakentaminen kuin älyrakennukset. ”Älyrakennus ei ole vain sovellus kännykässä”, Ketomäki sanoo.

Viikon henkilö Jaakko Ketomäki Motivalta.

Jaakko Ketomäki tekee kahta puolikasta työtä. Puolet työajasta kuluu kestävän rakentamisen ja kiinteistöjen johtavana asiantuntijana Motivassa, toinen puolikas työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa, jossa Ketomäki tutkii kollegan ja ryhmänsä kanssa älyrakennuksia.

Tämä artikkeli on tilaajille

Kirjaudu sisään

Kokeile nyt 1 kk veloituksetta!

Ryhmätilaus digi (+printti)

Ryhmätilaus sisältää haluamasi määrän käyttäjätunnuksia digiin (+printtilehtiä) yhdellä laskulla.

Yksittäistilaus printti+digi

Tilausjakso valittavissa 6/12 kk, myös määräaikaisena.

Yksittäistilaus digi

Tilausjakso valittavissa 3/6/12 kk.

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Painovoimaisen ilmanvaihdon koneellistaminen lisää usein energialaskua: ”Ilmanvaihto alkaa ensi kertaa toimia kunnolla””

  1. Hämmästyin verkkoversion otsikkoa, koska verkkoversion otsikon sanoma ei ollut jäänyt mieleeni paperilehden jutun lukemisen pohjalta. Olinko siis ymmärtänyt Ketomäen viestin väärin? Juttu on sama sekä paperilehdessä että verkkoversiossa, mutta tarkistamisen jälkeen olen sitä mieltä, että paperilehden otsikko ”Älyrakennus ei ole vain sovellus kännykässä” kuvasi juttua paremmin.

    Verkkoversion otsikon olisi lainatun irrallisen katkelman perusteella otsikoida myös seuraavasti: ”Oikein toimiva ilmanvaihto kuluttaa enemmän energiaa kuin toimimaton”, mutta tuohan on tietysti triviaali totuus sillä ilmanvaihto kuluttaa energiaa.

  2. Ilmanvaihdosta kerrottiin yllättävän vähän

Viimeisimmät näkökulmat