ÅF Pöyrylle suuri suunnitteluhanke Ruotsiin

ÅF Pöyry on saanut toimeksiannon St1:ltä uuden biojalostamon investointihankkeen suunnittelutyöstä.

St1 panostaa vahvasti uusiutuviin energianlähteisiin. Hämeenlinnassa yhtiöllä on bioetanolia biojätteistä tuottava laitos. Kuvituskuva.

Göteborgiin rakennettava jalostamo on St1:n historian suurin yksittäinen investointi. Investoinnin arvo on noin 1,5 miljardia kruunua eli noin 140 miljoonaa euroa.

ÅF Pöyryn toimeksianto sisältää kaikki suunnitteluosa-alueet sekä hankinta- ja aikataulutuspalvelut. Investointihankkeeseen kuuluu sekä uudet yksiköt että olemassa olevien yksiköiden parantaminen ja uusi varastointialue.

St1:n jalostamo Göteborgissa on yksi maailman energiatehokkaimmista. St1 on päättänyt rakentaa vedyn tuotantolaitoksen, jotta jalostamolla voidaan aloittaa uusiutuvan dieselin valmistus.

Uuden jalostamon tuotantokapasiteetti on 200 000 tonnia uusiutuvaa HVO-dieseliä (Hydrogenated Vegetable Oils) vuodessa. Tätä liikennepolttonestettä voidaan sekoittaa dieseliin tai diesel voidaan korvata sillä. Tuotanto pyritään aloittamaan vuoden 2022 alussa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “ÅF Pöyrylle suuri suunnitteluhanke Ruotsiin”

Vastaa

Tilaa uutiskirje

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin. Lisätietoja

Kooste rakennusalan tärkeistä uutisista sähköpostiisi kolmesti viikossa. Saat myös kutsuja Rakennuslehden tapahtumiin.

Anna sähköpostiosoitteesi