Kokeile kuukausi maksutta

Jälleen kuolemaan johtanut työtapaturma rakennustyömaalla – kaksi miestä putosi katolta

Porvoolaisella omakotitalotyömaalla tapahtui maanantaina vakava, kuolemaan ja loukkaantumiseen johtanut työtapaturma.

Rakennusalan tämän vuoden työtapaturmatilasto synkkeni maanantaina lisää, kun kaksi kattotöitä tehnyttä miestä putosi kaksikerroksisen omakotitalon katolta Porvoossa Länsi-Haikon alueella. Toinen miehistä kuoli ja toinen loukkaantui. Hänet toimitettiin ambulanssilla sairaalahoitoon. Asiasta kertoi ensimmäisenä sanomalehti Östnyland.

Itä-Uudenmaan poliisista vahvistetaan Rakennuslehdelle, että poliisi tutkii työtapaturmaa, jossa on menehtynyt yksi henkilö.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan yksi työntekijä oli liukastunut ja lähtenyt liukumaan kohti katon reunaa, jolloin toinen työntekijä oli yrittänyt tarttua häneen, mutta horjahtanut ja lähtenyt myös liukumaan alas. Silminnäkijän mukaan kumpikin putosi noin 8-10 metrin korkeudelta eikä kummallakaan havaittu mitään kattotyössä vaadittavia turvavälineitä, kuten esimerkiksi turvavaljaita.

Rakennusalalla on kuollut tänä vuonna enemmän ihmisiä kuin vuosiin. Tiistaihin mennessä on kuollut seitsemän työntekijää ja yksi sivullinen.

Tapaturmavakuutukeskuksen tietojen mukaan viime vuonna rakennustyömailla kuoli neljä työntekijää. Vuonna 2017 rakennustyömailla kuoli kaksi henkeä ja vuonna 2016 yksi työntekijä. Rakennusalan työpaikkakuolemat ovat siis selvässä kasvussa.

 

Tätä artikkelia on kommentoitu 2 kertaa

2 vastausta artikkeliin “Jälleen kuolemaan johtanut työtapaturma rakennustyömaalla – kaksi miestä putosi katolta”

  1. Valvooko näitä pienrakentajia kukaan? Ei valvo. Näitä urotekoja näkyy edelleen ihan säännöllisesti, viimeksi 15.11. näin Pamion keskustassa rakennuksen katolla bitumikatetta asentavia ilman mitään turvavälineitä.

    1. Teitkö ilmoituksen Paimion kunnan työsuojeluviranomaiselle?

      Kenen luulet valvovan pienrakentajia? Käytännössä vastuu kuuluu aina työn teettäjälle, joka vierittää sen sopimuksilla vastaavalle työnjohtajalle. Todellinen ongelma on edelleen ihmisten asenne turvallisuutta kohtaan, kun ei ole ennenkään mitään sattunut.

Vastaa

Viimeisimmät näkökulmat