Kädet ja pää ovat suurimmassa vaarassa – yksi työmaa valvoo kypärän käyttöä videokameroilla

Rakennusalalla kädet ovat suurissa vaarassa. LähiTapiolan mukaan toiseksi yleisimpiä ovat päävammat.

Esimiehet voivat valvoa työntekijöiden kypärän käyttöä videokameroiden välityksellä.

Rakennusalalla tapaturmia sattuu useimmin kuin millään muulla toimialalla. Niiden taajuus on pysynyt suhteellisen vakaana 2010-luvulla.

Rakentamisessa ja teollisuudessa työtapaturmasta johtuvan poissaolon päivähinta nousee LähiTapiolan tiedotteen mukaan 600 euroon. Yksi rakennuksella sattunut työtapaturma maksaa työnantajalle kaikkiaan noin 8 500 euroa.

Osa tapaturmista johtuu suojavarusteiden käyttämättä jättämisestä. LähiTapiolan henkilöriskienhallinnan johtava asiantuntija Vesa Kynsijärvi muistuttaa, että mikäli työn riskejä ei voida poistaa muulla tavoin, työntekijän tulee lainsäädännön mukaan käyttää suojaimia.

LähiTapiola yhdessä IT-palveluyritys CGI:n kanssa aloittanut pilottihankkeen traktorivalmistaja Valtran työmaalla Suolahdessa. Työmaan porteille on asennettu kaksi kameraa, jotka seuraavat, onko työmaalle tulevalla suojakypärä päässään vai ei. Videoanalytiikka raportoi siitä, miten moni ohittaa portin ilman kypärää.

”Tulevaisuudessa järjestelmään voidaan asentaa myös hälytysominaisuus, jolloin tiedetään reaaliaikaisesti, jos työmaalla on paikalla henkilö ilman suojakypärää tai muuta pakollista suojavarustetta”, CGI:llä videoanalytiikkaratkaisuista vastaava Tero Laitila kertoo tiedotteessa.

Tätä artikkelia ei ole kommentoitu

0 vastausta artikkeliin “Kädet ja pää ovat suurimmassa vaarassa – yksi työmaa valvoo kypärän käyttöä videokameroilla”

Jätä kommentti